...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

19 Ocak 2012 Perşembe

.:Alela Diane-2009-To Be Still:.



1. Dry Grass & Shadows
2.White As Diamonds
3.Age Old Blue
4.To Be Still
5.Take Us Back
6.The Alder Trees
7. My Bramble
8. The Ocean
9. Every Path
10.Tatted Lace
11. Lady Divine


albüm bilgisi

1983 Neveda City doğumlu Amerika'lı şarkıcı ve şarkı yazarı. Tam adı Alela Diane Menig'tir. Amerikan folk müziğinde oldukça farklı bir yorum getirerek psych folk diyebileceğimiz bir müzik türünde müzik yapan sanatçı okul korosunda şarkı söyleyerek müzik hayatına atılmıştır. Aynı zamanda anne ve babasının da müzikle içe olması sebebiyle doğuştan kendini müziğin içinde bulmuştur diyebiliriz. Daha sonra söylediği şarkıların sözlerini de kendisi yazmaya başladı. Son derece naif ve kendine özgü sesiyle şarkılarında kullandığı aile ve doğaya ait sözlerle de ilgi çeken sanatçı işin ilk başlarında pek anlaşılmamış olsa da daha sonra farkına varılan bir sanatçı olmuştur.


İlk albümü Forest Parade'i 2003 yılında 20 yaşındayken piyasaya sürmüştür. Portland Oregon'da yasamasına rağmen ilk sahneye çıkışları Nevada'da olan Diane ikinci albümü "The Pirate's Gospel"i hemen ilk albümün ardından 2004'deAvrupa turnesi sırasında yazmış ve babasının stüdyosunda kaydetmiştir. El yazısıyla karalanmıs bir kağıda basılarak çıkan albümü 2006 yılında "Holocane Music" tekrar elden geçirerek İngiltere'de piyasaya sürmüş ve daha geniş bir kitleye ulaşılması sağlanmıştır.
Henüz yolun başında olan sanatçının her albümünde kendine özgü yorumuyla gittikçe yükselen bir başarı grafiği dikkati çekmektedir. Bu Amerikalı şarkıcı ve söz yazarını uzun süre dinleyeceğe benziyoruz.

diğer albümleri


-2003-Forest Parade
-2006-Songs Whistled Through White Teeth(10” vinyl)
-2004-2006-The Pirates Gospel
-2006-Dry Grass and Shadows
-2008-Headless Heroes-The Silence of Love (vocals)
-2009-To Be Still
-2009-Alela Diane featuring Alina Hardin(10” vinyl)
-2011-Wild Devine




Andrei Tarkovsky'nin Ivan's Childhood'undan hoş bir kesitle harmanlanmış "The Rifle" şarkısı..

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..