...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

10 Mart 2013 Pazar

.:Leszek Możdzer-2011-Komeda:.




1.Svantetic
2.Sleep Safe and Warm
3.Ballad for Bernt
4.The Law and The Fist
5. Nighttime, Daytime Requiem
6. Cherry
7.Crazy Girl
8.Moja Ballada




albüm / sanatçı bilgisi

Polonya toprakları müzik açısından en verimli yerlerden biridir. Söz konusu özellikle piyano olduğu zaman benim ilk aklıma gelen isimlerden biridir. Çünkü romantik dönemin en önemli bestecilerinden Chopin'in dünyaya geldiği bir yerdir Polonya. Onun piyano için yazdığı birbirinden güzel eserlerle kendinden geçemeyecek birini düşünemiyorum. Piyano için teknik açıdan en zor ama bir o kadar da zorluğuna rağmen kulaklarda ve insan ruhunda bıraktığı güzel etkiyi unutabilecek bir kişiyi düşünemiyorum.

Bu toprağın günümüz dahilerinden biri de Leszek Możdżer'dir.

1971 yılında dünyaya gelen bu jazz piyanisti sadece Polonya'nın dünyanın en iyi jazz piyanistleri arasında yerini alırken onun tuşlara dokunuşunda Chopin'den esintileri bulmak mümkündür. Son derece yetenekli bu müzisyen küçük yaşlarda başladığı müzik serüvenini iyi bir müzik eğitimiyle birlikte sürdürüp karşımıza bizleri dinlerken mest eden tınılarla bıraktığında dünyanın her türlü anlamsızlığına rağmen müzik olmasaydı dayanamayacağımız gerçeğiyle çıkıyor.

Dünyanın hemen hemen en iyi müzisyenleriyle birlikte çalışmalar yapan sanatçı aynı zamanda klasik müzik eğitimi de aldığından Chopin'i en iyi yorumlayan sanatçılardan da biridir. Bana göre Leszek Możdżer'i büyük yapan özelliklerden biri de müziğin her türüne ilgi duyup sadece klasik yada jazz müzikte kalmayıp aynı zamanda rock müziğinde en iyi yorumcularının eserlerini kendi duygu ve düşünceleriyle birlikte harmanlayabilmesidir.

Son derece yetenekli sanatçının doğal olarak diskografiside oldukça kalabalık. Kişisel çalışmalardan çok diğer sanatçılarla birlikte yaptığı albümlerle genç yaşına rağmen büyük bir başarıya imza attığını görebiliriz;



diğer albümler

1992-Miłość - Miłość
1992-Damage, with Zbigniew Preisner
1993-Secretely & Confidentionally, with Z.Namysłowski
1994-Chopin - Impressions
1994-Miłość - Taniec smoka
1994-A Farewell to Maria, with Tomasz Stańko
1995-Lonely Town, with Piotr Wojtasik
1995-Miłość & Lester Bowie - Not Two
1996-Live In Holy City, with Michał Urbaniak
1996-Talk to Jesus with Lesław Możdżer Sextet
1996-Miłość - Asthmatic
1996-Leszek Możdżer & David Friesen - Facing The Wind
1997-Leszek Możdżer & Adam Pierończyk - Live in Sofia
1998-Requiem to my Friend, with Zbigniew Preisner
1999-Impressions on Chopin
2000-10 łatwych utworów na fortepian solo, with Z.Preisner
2000-Bosa, with Anna Maria Jopek
2002-Barefoot, with Anna Maria Jopek
2002-Nienasycenie, with Anna Maria Jopek
2002-Anna Maria Jopek & Friends with Pat Metheny -Upojenie
2003-Farat, with Anna Maria Jopek
2004-Piano
2004-At The Carnegie Hall, with Adam Makowicz
2004-Piano Live
2005-The Time, with Lars Danielsson and Zohar Fresco
2005-Secret, with Anna Maria Jopek
2006-Between us and the light with L.Danielsson and Z.Fresco
2007-The Apostasy with Behemoth
2007-Pasodoble, with Lars Danielsson
2007-Live, with Lars Danielsson and Zohar Fresco
2007-ID, with Anna Maria Jopek
2008-Live in Gdańsk with David Gilmour
2008-Firebird V11, with Phil Manzanera
2009-Tarantella, with Lars Danielsson
2011-Komeda
2012-The Last Set Live at the A-Trane, with Walter Norris

Kubaba'ya aldığımız Komeda albümü ise yine bu toprağın yetiştirdiği büyük besteci Krzysztof Komeda'nın eserlerinden oluşmuştur. Gerçekten albümündeki tüm eserler insanı farklı boyutlara sürekleyebilen tınılara sahiptir. Bu dünyaya ait olmadığınızı hissettiğiniz anda etrafa yayılan tınılarla birlikte sizi gerçeklerle son derece tatlı bir şekilde yüzleştiren ve yüzünüze belli belirsiz gülümsemeler yerleştiren melodilerdir.

Leszek Możdżer'in olağanüstü hakimiyetiyle piyanonun efsaneleştiği albümlerden biridir. Hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz web sayfasını ziyaret edebilirsiniz:

web sayfası




0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..