...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

31 Ağustos 2012 Cuma

.:Anat Fort Trio-Peel / A Long Story / And If:.


01. Song For Sharoni
02. The Dance
03. Me
04. Arrivals
05. More Than Anything
06. This Is It
07. Lullaby
08. The Bridge
09. Light Suite
10. You





01-Just Now, Var.I
02-Morning- Good
03-Lullaby
04-Chapter Two
05-Just Now, Var.II
06-Not a Dream
07-Rehaired
08-As Two, Something 'bout Camels
09-Not the Perfect Storm
10-Chapter One
11-Just Now, Var III






01. Paul Motian-I
02. Clouds Moving
03. En If
04. Some
05. Something Bout Camels
06. If
07. Lanesboro
08. Minnesota
09. Nu
10. Paul Motian-II





albüm bilgisi



Grup isminden de anlaşılacağı üzere 3 kişiden oluşuyor. 3 farklı ülkeden bir araya gelip müzik yapmaya başlamışlar. Değişik ülkelerden insanların bir araya gelmesi müzikte her zaman ilginç tınıların çıkmasına yol açmıştır. Anat Fort Trio'da bu etki fazlasıyla görülmektedir.

Grup elemanları şöyle:

Piano: Anat Fort
Bas: Gary Wang
Davul: Roland Schneider

Anat Fort İsrail'den Gary Wang Amerika'dan, Roland Schneider ise Berlin'den gruba dahil olmuştur. Kısaca müzisyenleri tanırsak;



Anat Fort
İsrael'li piyano sanatçısı. Mart 1970'de Tel Aviv'de doğdu.

Artık klasik bir tanımlama olacak ama Fort'ta müziğe 5 yaşında piyano çalarak başladı. Ve uzun süre kafasındaki müzik hep Klasik müzik oldu özellikle de Johann Sebastian Bach..Bach'ın dışında onu yaşamı boyunca etkileyen isimlerde şunlar : Bill Evans, Keith Jarrett, Elvis Costello, John Coltrane..

Özellikle de Keith Jarrett.

Anat Fort kendi serüveni sonucu ulaştığı müzik türünün caz kulvarında olduğunu ancak prodüktörü söyleyince fark etmiş. Oysa uzun bir süre kendisi bunun bir etnik harmanlama olduğu kanaatindeymiş. Bu serüven sonucu Anat Fort, kendisini ağır ilerleyen klasik bir müzisyenken tutkulu bir caz bestecisi ve yorumcusu olarak görmeye başlamış.



Anat, 1992 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne geldi ve caz'ın önde gelen isimlerinden Rufus Reid, Norman Simmons ve Harold Mabern ile çalışmak üzere William Paterson Üniversitesi'nde kayıt yaptırdı. Bu üniversiteden mezun olduktan sonra, New York'a taşındı. Sonrasında Paul Bley ve Harold Seletsky ile doğaçlama kompozisyonlar üzerinde çalıştı.

Davulcu Paul Motian, basçı Ed Schuller ve klarnetçi Perry Robinson ile 2004 yılında kaydedilen bir oturumda kaydedilen bir parça ECM Records Üretici Manfred Eicher'in dikkatini çekince bu firmayla anlaşarak 2007 yılında "A Long Story" başlıklı bir albüm yayınladı gurup. 3 yıl sonra aynı firma tarafından "And If" albümlerlerini çıkardılar ve gurubun son albümü olan "And If" albümü 2010 yılının En İyi On Caz CD'si arasında gösterildi.



Gary Wang

Amerikalı bass'çı. Çinli bir göçmen ailenin çocuğu, Brooklyn' de doğdu. 2008 yılından beri çok sayıda müzisyenle çalıştı. Genç, dinamik ve kendine özgü bir enerjisi var. Wang hakkında çok fazla bir bilgi yok nette ne yazıkki..

web sayfası



Roland Schneider

Aynı isimde bir countertenor ve birde fotoğrafçı var. Schneider'da Berlin'de doğan Alman bir müzisyen. Ne yazıkki sanatçı hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değiliz. Aşağıdaki myspace sayfasından sanatçının çalışmalarına bakabilirsiniz.

web sayfası


diğer albümleri

-2000-Peel
-2007-A Long Story
-2010-And If

web sayfaları


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..