...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

8 Eylül 2012 Cumartesi

.:Arto Tuncboyaciyan-Ara Dinkjian-1996-Tears of Dignity:.



1. Uscila
2. Tears of Dignity
3. He Shakes The Gground
4. Passage From Salamanca
5. Black Horses
6. Oror Burbrik
7. Green Plums
8. Balantin-Seto-Otana
9. Herunazel



albüm bilgisi

1996 yılında çıkan bu albümde yer alan sanatçıları kısaca tanıtalım sizlere önce..


Ara Dinkjian

Ara Dinkjian, 1958, New Jersey, ABD doğumlu Diyarbakır'lı bir ailenin çocuğu olan Ermeni asıllı bestekar müzisyen. Ud sanatçısıdır. Bestelerinin bazıları on üç farklı dillerde kaydedilmiştir. Eleftheria Arvanitaki ve Sezen Aksu ile çalışmış, onlara bestelerini vermiştir. Bu albümünden başka Arto Tunç Boyacıyan ile birlikte yaptığı Night ark isimli bir albüm çalışması daha bulunmaktadır. Dünyadaki en iyi ud virtüözlerinden biri olarak kabul edilir. Kudüs ve Selanik uluslararası ud festivallerinde yer almıştır.

albümleri

Night Ark Gurubu ile

1986-Picture
1988-Moments
1998-In Wonderland
2000-Petals on your Path
2000-Treasures

Solo

2006-An Armenian In America
2008-Peace on Earth





Arto Tuncboyaciyan

1957 İstanbul doğumlu..Türkiye'nin en iyi perküsyoncularından biri.

Müzisyen Onno Tunç’un kardeşidir. 1981 yılından beri Amerika’da yaşıyor. Küçük yaşlarda müziğe ilgi duydu. Joe Zawinul, Al di Meola, Paul Winter, Ara Dinkjian gibi müzisyenlerle çalıştı. Bütün vurmalı çalgıları çalabilmektedir. Night Ark ve Armenian Navy Band ( Denizi olmayan Ermenistan'ın Bahriye Bandosu:) ile ortak albümler üretti..

Albümlerinde Anadolu ve Ermeni müziklerine yer verdi ama olağanüstü ritm ve vokal ustalığını katarak bir yerlerde duyduğunuzda çalan albümün onun olduğunu rahatllıkla anlarsınız kendine ait bir tarzı vardır parçalarının çoğu tanıdık gelecektir size ama hep başka sanatçılar tarafından seslendirilmiş haliyle..Örneğin Kemal Burkay'ın 'Gülümse' şiirini inanılmaz bir müzikle birleştirip ortaya çıkaran O'dur.

O'nu gazoz şişesiyle müzik yapan olarak tanıyanlarımız da var

Kendisiyle yapılan bir röportajında şunları söylemiş:

Sivas Gürünlüyüz, Florya'da doğdum. 40 yıl önce İstanbullu'nun yemekle, müzikle ilişkisi çok farklıydı ve her şey uyuyordu. İstanbul'a gelen, İstanbul saygısıyla gelse... Babamlar Sivas'tan geldiğinde bu vardı mesela. Buradaki sisteme adapte olmaya gelmişler, okuma yazma bilmedikleri halde. İstanbul'un kendine has bir lezzeti, rengi, kokusu vardı. Babam Kapalıçarşı`da kunduracıydı, aradığı tek şey onu insan olarak kabul edecek bir yer. O yüzden de hayatının manası işi olmuş. Kapalıçarşı'ya gittin mi, bin tane ayakkabının içinden bunu 'O usta yapmış' dedirtti hep kendine...

Bir de şu var, bizim kaderimiz Erivan'da Türk, burada Gavur, Amerika'da terörist olmak. iyi aslında, böyle olunca ben anlıyorum ki insanlık çok önemli. ben bundan nasıl zarar görüyorsam başkası da görür deyip yapmıyorum aynı şeyi.

Erivan'da çok güzel şeyler yapıyoruz orada. Burada yapamamak çok üzüyor beni. Çünkü burada çok imkan var böyle bir şey için, hem de çok ihtiyaç var. Erivan'da zaten her şey sanat. Sokaktan birini çevir, ailesinde muhakkak bir yazar, bir mimar vardır. bir kere herkesin evinde piyano var, tahmin etmediğin bir adam sana öyle bir şey çalıyor ki ağzın açık kalır.

Bir de tabii Ermenistan küçük bir yer, yapacak iş yok müzik yapıyorlar. Rumlar mesela İstanbul'un eğlence ışığıydı, onlar gidince bir sürü şey kapandı. Yahudiler Dünyanın her yerinde iş sahasında anılır, yaratıcı kimseyi göremezsin. Ermeniler sırf gırtlak ve sanat, masada yemek biterken akşam ne yemek yeneceğinin tartışmasını yapan tek kültür Ermeniler, böyle şey olmaz yani.

Uluslararası sakat çocuklar festivali yapmak istiyorum, bunu Ermenistan'da çok rahat yapıyorum, burada öyle bir imkanım yok. 90 çocuk istedikleri kadar meşrubat içip istedikleri kadar sandviç yiyebiliyorlar, bir de müzik yapıyorum onlara, hepsi sakat ve fakir.. 128 dolar. Milyon versem o kadar mutluluk alamam. Gittiğimde her ay bir tane, bazen haftada bir tane yapıyorum.

Hazırladığı film müzikleri Dünya'nın önemli festivallerinde gösterilen, gözleriyle konuşabilen, ağzıyla dinleyebilen, kulağıyla görebilen, karşısına çıkan sandalyeyi bile enstrümanı haline getirebilen Arto Tunçboyacıyan'ı seviyoruz..


diğer albümleri

Night Ark Gurubu ile

1986-Picture
1988-Moments
1998-In Wonderland
2000-Petals on Your Path
2000-Treasures

Solo

1989-Virgin Land
1994-Main Roots
1996-Tears of Dignity
1998-Onno
1998-Triboh
1998-Avcı
2000-Every Day Is a New Life Production
2001-Aile Muhabbeti
2003-Serart
2004-Türkçe Sözlü Hafif Anadolu Müziği
2005-Artostan
2005-Love Is Not in Your Mind
2009-Nefrete Kine Karşı
2011-Human Element


Armenian Navy Band Gurubu ile

1999-Bzdik Zinvor
2001-New Apricot
2004-Sound of Your Life Part I - "Natural Seeds"
2006-How Much Is Yours
2009-Under Your Thoughts


Ödülleri

2002-Armenian Music Award
2006-World Music Award
2007-Armenian Music Award
2011-Grammy


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..