...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

10 Ağustos 2012 Cuma

.:Alboran Trio--Meltemi / Near Gale:.





1. Nic's Road
2. Balkan Air
3. Pianissimo
4. Cinque Lunghissimi Minuti
5. Duende
6. Hoy Es Manana
7. Ho Sognato Che Mi Amavi
8. Meltemi
9. Ninna Nanna Nic
10. Theme From The Movie 'Pinocchio'


Paolo Paliaga - piano
Dino Contenti - double bass
Gigi Biolcati - drums






1.Selon Moi
2.Autumn Mist
3.Delle Cose Nascoste
4.Also Sprach Raul
5.Rrock In The Dark
6.Fuori Stagione
7.Invariable Geometries
8.Olvido
9.Pow Wow
10.Selon Moi 3/4
11.Seguendo Il Filo


Paolo Paliaga - piano
Dino Contenti - double bass
Gigi Biolcati - drums





albüm bilgisi

Piyanist ve besteci Paolo Paliaga grubu kendi gibi İtalyan basçı Dino Contenti ve davulcu Gigi Biolcati ile birlikte kurdu. 2003 yılında ilk kez bir araya gelen ekip çıkış itibariyle Akdeniz coğrafyasının duygusal esintilerini müziklerine yansıtan temalara sahip çıktılar. Bunu sadece Akdeniz havzasının Güney Avrupa ve Kuzey Afrika coğrafyası olarak da düşünmek yanlış, müzikal akrabalıkları latin, balkan, mağrip diyarlarına değin uzanıyor.

Kariyerine North-American Jazz gelenekleriyle başlayan Paliaga, zaman içinde daha Avrupalı tınılara yöneldi. 80'li yılların sonuna geldiğinde dünyanın farklı yerlerinden, farklı stillerde, farklı müzisyenlerle tanışmış ve onlarla çalmaya başlamıştı. Araştırmalarını sürdürür ve şarkılarını yazarken bir akustik enstüman üçlüsü arasındaki ilişkilere dayanan ritim ve melodinin temel olduğu yeni bir ifade biçiminin keşfine doğru uzandı. Alborian Trio'yu, bunun neticesinde, kendi kendini yetiştirmiş bir double-bass ustası olan Dino Contenti ve Afrika'da gördüğü kısa eğitimin ardından müziğe kendi yaklaşımını kurgulayan davul ve perküsyoncu Gigi Biolcati ile Trio şeklini aldı ve halen bu haliyle müzik kariyerlerini sürdürmektedirler..



Şubat 2012'de ülkemizde de konser veren Alboran Trio'nun yaptığı müziği biraz tanımlarsak;

Grup, caza daha yakın klasik trio anlayışının içerisinde kalmayı severken sahip olduğu müzikal nüanslarda edindiği renkleri ve tecrübeyi doğaçlama yaptıkları müziğin farklı kültürlerdeki yeri ve önemini de gözardı etmeden değişik melodileri caza uyarlamaktadırlar.

Caz eleştirmeni Chris May biraz da albümleri aynı şirketten çıktığı için Alboran Trio’yu Esbjörn Svensson Trio ile mukayese ediyor ve "Meltemi" isimli 2006 tarihli ilk albümleri için “Avrupa coğrafyasının parçası ama Esbörn Svensson Trio’dan çok farklı. Bu anlamda aynı coğrafyanın iki farklı ucunda üretilen işlerin nasıl farklı tadlar verdiğini hissetmemek elde değil. May’in de dediği gibi ‘Meltemi’ albümü ılık güneş ışıklarıyla demlenen, portakal ve çay kokularıyla sarmalanmış bir müzik, bir albüm.

“Meltemi” albümü iyi bir ticari başarı elde etti. Eleştirmen May, piyanist Paliaga’yı Bill Evans’ın piyano cümlelerine yakın hissediyor, davulcu Biolcati’yi ise genç bir Paul Motian olarak tanımlamış. Üç müzisyenin lirik - ritmik olarak uyumları etkileyici.

Grup 2008’de yeni albümleri “Near Gale”i yayınladılar. Yine ACT firmasından çıkan albüm için aynı eleştirmen Chris May ‘bütünüyle hoş, keyif, zevkli ve tatlı bir kayıt’ diyor.

diğer albümler


-2006-Meltemi
-2008-Near Gale

grup 2008 yılından bu yana albüm çıkarmamıştır. Hepimiz büyük bir merakla yeni bir albüm bekliyoruz / istiyoruz...


web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..