...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Aralık 2011 Salı

.:Mayra Andrade-2010-Studio 105:.





1. Kenha Ki Ben Ki Ta Bai
2. Tchapu Na Bandera
3. Dimokansa
4. Seu
5. Storia, Storia
6. Dispidida
7. La Javanaise
8. ODJus Fitchadu
9. Tunuka
10. Michelle
11. Lapidu Na Bo


albüm bilgisi



1985 doğumlu Kübalı sanatçı Mayra Andrade, Cabo Verde’nin eşsiz güzellikleriyle bilinen adalarından Santiago’da çocukluk yıllarını geçirirken müzikal anlamda ilk etkilendiği sanatçı Brezilyalı müzisyen Caetano Veloso oldu. Küba’nın başkenti Havana’da doğan Mayra, Senegal, Angola, Almanya gibi farklı coğrafyalarda yaşadı.

Henüz 16 yaşındayken Fransızların en ünlü beste yarışmasında ‘Jeux de la Francophonie’ ödülünü kazandı. 17 yaşında Paris’te şan dersleri almaya başlayan Mayra bu sırada besteci Orlando Pantera tanışıp beraber çalışmaya başladı.

2000 yılında Paris'e taşınan sanatçı gitarla bestelerini ve şarkı sözlerini yazan sanatçı ilk albümünün ardından verdiği konserlerle hayran kitlesini genişletti.

2006 yılında yayımladığı 'Navega isimli albümüyle dikkatleri üzerine çeken sanatçı dört yıl aradan sonra yayınladığı 'Storia Storia' albümü Türkiyedeki dinleyiciyi de epey sarmıştı.

Geleceğin Cesaia Evora'sı olarak gösterilen Andrade, Storia albümünde günlük yaşam, hayat ve aşk üzerine hikayeler anlatmıştı. Sosyopolitik mesajlarla dolu 'Juana'şarkısında Cape Verde'li kadınların yaşadıkları zorluklara, Berlin Duvarı'nın yıkılışına ve sıradan insanların geleceklerinin belirsizliğine değinirken, 'Konsiensa' da ise hayatta yerinde sayan bir insan olmamak için kendine yalvarıyordu.

Cabo Verde’den Brezilya’ya kadar uzanan zengin müzik kültürünü farklı tarzlarla buluşturan zengin bir repertuvarın sahibi olan ve özellikle Portekizce konuşan yerlerde sahneye çıkmaya başlayan Mayra, Cabo Verde’nin şehirleri Mindelo ve Praia dışında Portekiz’de Lizbon’da da sahne aldı.

Mayra Andrade, Almanya Müzik Eleştirmenleri Ödülü’nden BBC Radyo 3 Dünya Müziği Ödülü’ne kadar birçok ödülün sahibi.

diğer albümler

2006 - Navega
2009 - Storia Storia
2010 - Studio 105


web sayfası myspace

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..