...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

2 Aralık 2011 Cuma

.:Ana Vidovic-1999-The Croatian Prodigy:.





J.S.Bach-Partita BWV 1013
01. Allemande
02. Corrente
03. Sarabande
04. Bourree Anglaise

Niccolo Paganini-Grand Sonata
05. Allegro Risoluto
06. Romanza
07. Andantino Variato

Andelko Klobucar-Sonata for Guitar
08. Allegro Risoluto
09. Largo
10. Allegro Scherzando

M.Castelnuovo-Tedesco-Sonata-Omaggio a Boccherini Op.77
11. Allegro con Spirito
12. Andantino, Quasi Canzone
13. Tempo di Minuetto
14. Vivo ed Energico


albüm bilgisi



Hırvatistan duğumlu gitar virtüözüdür. 5 yaşında gitara başlamış olup 7 yaşında ilk konserini vermiştir. 13 yaşında Zagrep Ulusal Müzik Akademisi'nin öğrencisi olmuştur. Bu akademiye giren en genç kişidir. 2009 yılında konser vermek için ülkemize de gelmiştir.

Çok küçük yaşlarda kendinden söz ettiren sanatçı bugün klasik gitar dünyasında tanınmış bir sanatçıdır.İlk kez 1988 yılında sahne alıp uluslararası alanda da kendisini ispatlamıştır. New York, Londra, Paris, Viyana, Salzburg, Roma, Budapeşte, Varşova, Tel Aviv, Oslo, Kopenhag, Toronto, Baltimore, San Francisco, Houston, Austin, Dallas, St Louis gibi şehirlerde çeşitli resitaller vermiştir.

Adını sıklıkla duyacağımızı söyleyerek sizleri parmaklarından yansıyan melodilerle başbaşa bırakıyoruz.


diğer albümleri

-1994-Ana Vidovic
-1996-Gitara
-1998-Guitar Recital
-1999-The Croatian Prodigy
-2001-Live-Ana & Silvije Vidovic
-2006-Ana Vidovic-Guitar Virtuoso (DVD)
-2007-Federico Moreno Torroba Guitar Music1
-2009-Guitar Artistry in Concert (DVD)

web sayfası


1 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

pek de keyifli uyanmadığım bir cumartesi sabahı dinledim, havadaki güneş ve bu müzik bana iyi geldi. youtubdan diğer parçalarını da dinledim. ancak ilk parça ve cd ye nasıl ulaşabilirim sana sormak istedim. teşekkürler

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..