...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

12 Aralık 2011 Pazartesi

.:El Nuevo Mundo-2010-Folias Criollas:.





1. Folías Criollas: Gallarda & Jarabe loco
2. Cachua a duo y a Cuatro: Niño il mijor
3.Jácaras
4. El Pajarillo
5. Cumbes
6. El Cielito Lindo
7. Tono Humano: Trompicávalas amor
8. Balajú Jarocho
9. Seguidillas En Eco: De Tu Vista Celoso
10. Fandango / El Fandanguito
11. Guineo a 5: Eso Rigor e Repente
12. Canarios
13. Guabina de Vélez
14. Niña como en tus mudanzas
15. Jota / María Chuchena
16. Xicochi Conetzintle / Xochipitzahuatl
17. Danza de Moctezuma
18. Cachua a voz y bajo: Dennos lecencia señores
19. Los Chiles Verdes
20. Guaracha: Ay que me abraso / El Arrancazacate inici


albüm bilgisi

Albüm İspanya'dan Peru'ya, Peru'dan Meksika'ya şimdiye kadar Jordi Savall ile birlikte müzisyenlerin benzeri görülmemiş enstruman ve vokal yolculuğudur.Barok döneme ait özellikler okyanusu aşarak başka ülkelerin müzikleriyle son derece ahenkli bir şekilde buluşmuştur. Hatta günümüzün Latin müzik özellikleri de parçalara farklı bir tını yansıtırken 17. yy. dan kalma dini ve din dışı metinlerle birlikte balladlar şeklinde sunulmuştur. Geçmişte olduğu gibi çoğunlukla doğaçlamaya da yer verilen müzikler geçmişin ve bugünün birleşmesinin ötesinde dünyaya ait hemen hemen tüm renkleri içinde barındıran bir albümdür.

Bu albümde Savall ailesinin annesi büyük soprano Montserrat Figueras muhteşem sesiyle eşlik ederken onu geçtiğimiz günlerde kaybetmiş olmamızın verdiği üzüntüyü de dile getirmek istiyorum. Gerçekten tüm fertleri müzik dünyasında farklı özellikleriyle gönüllerimizde taht kurmuş Savall ailesi ne yazık ki 23 kasım 2011 tarihinde büyük bir acı yaşadı.



Sesiyle daima gönüllerimizde yaşayacak olan Montserrat Figueras'nin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bu albüme eşlik eden sanatçılar şunlardır;

şan : Montserrat Figueras
şef : Jordi Savall
topluluk : Hesperion XXI
topluluk : La Capella Reial de Catalunya
topluluk : Tembembe Ensamble Continuo

Kısaca müzik topluluklarını tanıtacak olursam;

Hesperion XXI; Jordi Savall tarafından kurulan bu erken dönem müzik topluluğu, uluslararası bir üne kavuşmuş, 16. ve 17 yüzyıl İspanya müziklerinin dünyada tanınmasında ve sevilmesinde etkili olmuş başarılı bir müzik topluluğudur.

La Capella Reial de Catalunya; Bu müzik topluluğu da 1987 yılında yine Jordi Savall tarafından Barselona 'da kurulmuş dünya çağında saygın bir müzik topluluğudur.

Tembembe Ensamble Continuo; Meksika, ve Latin Amerika müziklerini Barok müzikleriyle birleştiren biir topluluktur.17 yüzyıl İspanyol Fandango ve çağdaş geleneksel fandango ruhunu ayakta tutabilmek amacııyla kurulmuştur. Hepsi birbirinden değerli müzisyenlerden oluşan topluluk değerli çalışmalarını başka topluluklarla da birleşerek yaptıkları gibi kendi başlarına da yaptıkları kayıtlarla bu müziğin severleriyle buluşmaya devam ediyor.


diğer albümler

-Savall ailesinin yüzlerce albümü vardır, buradan inceleyebilirsiniz





Jordi Savall'ın blogta daha önce yayınladığımız albümü için tıklayın

Kızları Arianna Savall'ın albümü için tıklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..