...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

13 Kasım 2011 Pazar

.:Gianluigi Trovesi-Gianni Coscia-1995-Radici:.





1-Her Cab
2-Variazioni Su Ose Shalom
3-Tanghesi
4-Dance From East No.1
5-Tribute To Vissotsky
6-Sia Maledetta L'Acqua
7-Culo Di Pasta
8-Antica Mazurka
9-C'era Una Strega, C'era Una Fata
10-Dance From East No.2


Gianluigi Trovesi (bass clarinet)
Gianni Coscia (accordion)


albüm bilgisi



Avrupa caz sahnesinde hiç bir tanıtıma ihtiyacı olmayan, herkes için aşina bir müzisyen ikili. Gianni Coscia ve Gianluigi Trovesi.

Doğu Avrupa'da 1990'lı yıllarda caz müzisyenleri için Atlantik'in iki yakasında yaptıkları müziğe ilham aramak heves olmuştu. Amaç Klezmer ve geleneksel halk müziğinin eğlenceli ve hareketli kısmını jazzla harmanlamak ve bunun dozunu iyi ayarlamaktı. İki yıldan fazla birlikteliği olan bu ikilinin (Trovesi ve Coscia) bu konudaki yaklaşımı çok iyi bir sonuç vermiş ve dengeyi çok güzel tutturmuşlardır.


Gianluigi Trovesi

Klarinet, saksafon çalgıcısı ve aynı zamanda bestecidir.

Jazz konseptine kendine özgü yorumunu katarak Amerikan geleneğine körü körüne bağlı yorumculardan uzak kendi tınısını yerleştirmiştir.

Müzik eğitimini klarinet üzerine yaptıktan sonra armoni, kontrpuan ve füg konusunda dersler alan bu anlamda kendini yetiştirmiş müzisyenlerden biridir. Bir çok deneyimli jazz gruplarıyla birlikte çalışmışlığı vardır.

Baghet ve Cinque Piccole Storie adlı ilk çalışmaları 70'li yılların sonunda onu hem İtalya da hemde uluslar arası arenada tanınmasını sağlayan çalışmalardır.

Bir çok ödülün sahibi İtalyan müzisyen 1978 yılının sonlarına doğru çeşitli halk ezgilerini ve diğer müzik formlarını müziğiyle birleştirerek dikkatleri üzerinde toplamıştır.

Gianni Coscia ile olan dostluğu akerdeonunda dünya sahnesinde farklı bir şekilde tınlamasına etki ederken 2011 yılında ECM tarafından bir albümlerinin piyasaya çıkarılacağı duyurulmuştur.

Bir çok orkestrayla dünyanın hemen hemen her yerinde sahne alan sanatçı, 1998 yılında Fransa Festivalinde seslendirdiği William Shakespeare'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'ndan esinlenerek yaptığı müzik 2000 yılında Enja tarafından kaydedildi.

Yine ECM ile 2008 yılında Monteverdi, 18. yüzyıl İtalyan operası için hayali bir yolculuğu besteledi. "O Mousiké Filarmoni ile Profumo di Violetta "

En iyi müzisyenleri gerektiren bir ulusal topluluk olan "İtalyan Instabile Orkestrası" ve "İtalyan Avant-garde" üyesi olan sanatçının müzik geçmişi birbirinden değerli çalışmalar ile doludur.

2007 yılında, Enrico Rava'nın konuk olduğu, Roma'daki "La Casa del Jazz L'Espresso Jazz" serisi için arkadaşlarıyla canlı olarak kaydedilen bir çalışması vardır.

Kendi performanslarında çoğu zaman barok atmosferi hissedebilirsiniz. Jazz ve geleneksel müziğin barok ile harmanlanışının en güzel örneklerini sunmuştur. Christina Pluhar topluluğu ile "L'Arpeggiata All'improvviso" buna en güzel örneklerden biridir.

Çeşitli filmlere de film müzikleri yapan müzisyenin müzik kariyeri gerçekten bir iki satıra sığamayacak kadar özel ve derinliklidir. Yine her zamanki gibi klasikleşmiş bir cümleyi yazmakta fayda var;

Mavi gezegende var olmasıyla dünyaya başka anlamlar ve tatlar katan ender insanlardandır.

albümleri

?-Roccellanea
?-Folk from France
1994-Dances
2000-In Cerca Di Cibo
2003-Fugace
2004-Radici
2005-Round About Weill
2007-Vaghissimo Ritratto
2008-Profumo Di Violetta
2010-Around Small Fairy Tales
2010-From G To G
2010-Les Hommes Armés
2011-Round About Offenbach

web sayfası




Gianni Coscia

Uzun yıllar avukatlık yapmış olan Gianni Coscia ülkesini ziyaret eden Joe Venuti, Bud Freeman ve Sir Charles Thompson gibi Amerikalı müzisyenlerle çalmıştır. 1985 yılında çıkardığı “L’altra fisharmonica” adlı albümünde akordiyonuna bir yaylılar dörtlüsü eşlik ediyor, popüler İtalyan temaları işleniyordu. “La Briscola” isimli 1989 kaydı ise Trovesi ile bir birleşmeye işaretti. Coscia, Giorgio Gaslini Big Band’de ve Kurt Weill ile Astor Piazzolla’nın eserlerini icra eden orkestralarda da çalıştı ve şarkıcı Milva’nın eşlikçisi olarak dünya turnesine çıktı. Bunlara ek olarak Enrico Rava, Pino Minfra, Paolo Damiani ve diğer İtalyan doğaçlamacıları ile ortak çalışmaları oldu. Klasik çalışmalar yapmış ama nedense kendisini her zaman caz müziği disiplini içinde görmek istemiştir.

Danimarka, Hollanda, Tunus, Suriye, Finlandiya ve diğer ülkelerde turnelere ve Uluslararası "Caz" Festivallerine katılmış başarılı konserler vermiştir. Son yıllarda Luciano Berio ile anti-semitizm konusunda bir sergi için işbirliği yapmıştır. 2006 yılından bu yana ise "Consiglio del Accademia Musicale Chigiana di Siena"nın üyesidir.

albümleri

2008-Galleria del Corso (con Renato Sellani)
2007-Frescobaldi Per Noi
2006-Altre Spezie (con Lucia Minetti)
2005-Round About Weill (conGianluigi Trovesi)
2003-L’anima Delle Cose (con Max De Aloe e Massimo Moriconi)
2002-Bancarella di Gianni Coscia
2002-Archiliuto di Gianni Coscia
2001-Racconti controvento (con Max De Aloe e Massimo Moriconi)
2001-Django’s Jungle (con Simone Guiducci e Chris Speed)
2000-In Cerca Di Cibo (con Gialuigi Trovesi)
1996-Come Una Volta (con Gabriele Mirabassi)
1999-Bottega
1995-Radici (con Gianluigi Trovesi)
1989-Trump

web sayfası



0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..