...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

17 Kasım 2011 Perşembe

.:Balanescu Quartet-2005-Maria T:.





1. Spotdance
2. The Young Conscript And The Moon
3. Empty Space Dance
4. Turning Wheels
5. Lullaby
6. Life And Death
7. Mountain Call
8. Aria
9. Interlude
10. Good Is Wine
11. Lullaby Dream

Alexander Balanescu: Keman
Clare Connors: Keman
Andy Parker: Viyola
Nick Cooper: Çello


albüm bilgisi



Maria Tanase

25 eylül 1913 -22 haziran 1963 yılları arasında yaşamış Romanya'lı folk sanatçısıdır.

Yaşamı boyunca müzikle iç içe yaşamış olan sanatçının başarılarla dolu bir geçmişi vardır. Kendi ülkesinin dışında diğer ülkelerde de tanınan bu sanatçının seslendirdiği ulusal şarkılar dünyanın her tarafında bir şekilde sevilmiş ve yorumlanmıştır.

Sanata olan katkılarından dolayı bir çok ödüle sahip bu sanatçı kanser sebebiyle aramızdan ayrılmıştır.

Bu albüm Maria Tanase'nin seslendirdiği parçaların yeniden düzenlenmiş şekli ve düzenleme içerisine Maria Tanase'nin sesinin de yerleştirilmesiyle oldukça farklı bir şekle bürünmüş bir albümdür. Kendisini hala yaşıyormuş gibi hissedeceğimiz bu albüm geleneksel müziklerin son derece başarılı bir şekilde çok seslendirilmesiyle klasikler arasına girmiştir.



Balanescu Quartet

Alexander Bălănescu tarafından 1987 yılında kurulmuş avant-garde yaylı dörtlüsüdür. Grup, garip ritm, ses ahenksizliklerin ve karmaşık düzenlemeleri içeren çok farklı müzik tarzı ile bilinir.

Akbank 5.caz festivali kapsamında ülkemizde de konser veren grup özellikle sahne üzerinde sınırsız enerjileri ve mekana uyumlarıyla anılır. Grubun kurucusu Alexander Bălănescu Romen asıllı olup uzun yıllar uzakta kaldığı ülkesine ait kültürü her zaman içinde taşıyan ve bunu müziğine de aktaran sanatçılardan biridir.

Alexander Bălănescu'nun ailesi 1969'da İsrail'e yerleşti. Bălănescu daha sonra keman eğitimi için Londra'ya gitti ve orada Juillard Müzik Okulu'nda eğitim gördü.

Arditti Dörtlüsü ile çalıştıktan sonra 1987'de kendi dörtlüsünü kurdu. Bir çok müzisyenin ortak çalışma grubuyla yaptıkları müzik hipnotize edici olarak kabul görür. Gerçekten oldukça farklı tarzlarıyla isimleri daima hatırlanacak bir gruptur.



diğer albümler

1991-Michael Nyman String Quartets 1-3 (1991)
1991-Gavin Bryars: After The Requiem
1992-Byrne/Moran/Lurie/Torke
1992-Possessed
1994-Kevin Volans: String Quartets No2-3
1994-Luminitza
1995-Angels & Insects-OST
1997-East Meets East
2000-Il Partigiano Johnny
2000-Lume Lume
2005-Maria T
2011-The Island

web sitesi


2 yorum:

goncafem dedi ki...

teşekkürler :)

Nehire dedi ki...

Öylesine güzel,teşekkürler.Sevgiyle kalın...

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..