...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

3 Eylül 2011 Cumartesi

.:Muthspiel-Grigoryan-Towner-2008-From a Dream:.





01. Tammuriata
02. In Stride
03. Beneath an Evening Sky
04. Nardis
05. From a Dream
06. Eos
07. Chez Ta-Dah
08. Icarus
09. Bird's Eye View
10. Hand in Hand



albüm bilgisi

Birbirinden değerli üç gitaristin bir araya gelerek oluşturdukları muhteşem bir albüm. Anlatmaya hangisinden başlanmalı açıkcası bilemiyorum. Ağabeyleri konumundaki Ralph Towner ile başlamak en doğrusu galiba. Ayrıca Ralph Towner'ın blogta üç tane daha albümüne ulaşabilirsiniz.



Ralph Towner

1940 Chehalis, Washington doğumlu jazz gitaristi. Ancak müzik yaşamı jazzla sınırlı değil tabikii. Özellikle etnik müziklerle de yakın temas içersinde olan Ralph Towner, halk ezgilerinin jazzla buluşmasında kaynaklık eden müzisyenlerden biridir.

1960 yılında müzik yaşamına "Consort" topluluğuna girerek başlamış olan sanatçı müzik eğitimini konservatuar düzeyindee tamamladıktan sonra aslında bir piyanist olarak başlayan müzik yaşamı daha sonraları gitara kaydı.

Oregon gurubunun bel kemiklerinden biridir. Sayısız müzisyenle çalışmalarına devam eden sanatçının sayısız diyebileceğimiz bir diskografisi vardır.

Gitar çalışındaki kendine özgü yapı her yerde kendini belli eder. Çoğunlukla akustik olarak kullandığı çalgılar yüksek hacimli müzikal ortamlara kolaylıkla dönüşebilir.

Aileden gelen bir müzik yeteneği olduğunu söyleyebilirim. Annesi bir piyano eğitimcisiydi babası da trompetçi. Üç yaşındayken doğaçlama olarak piyanoya başlayan ve beş yaşında trompet dersleri alan Towner, Homer Keller ile de kompozisyon çalışmıştır.

Açıkcası mavi gezegenin bizlere armağan ettiği olağanüstü müzisyendir.



Wolfgang Muthspiel

1965 doğumlu Avusturyalı gitarist ve bestecidir.

Altı yaşındayken keman çalmaya başlayan ve sonra gitarda karar kılan Wolfgang Muthspiel, New England Konservatuarı ve Berklee College of Music yaptığı çalışmalar ile müzik eğitimini tamamlamıştır.

Gary Burton grubunda Pat Metheny 'in yedeği olarak ggörev yapan sanatçı ilerleyen yıllarda Maria Joao Dave Liebman, Peter Erskine, Paul Motian, Bob Berg, Gary Peacock, Don Alias, Gary Burton, Larry Grenadier ya da John Patitucci gibi birçok ünlü jazz gitaristleriyle çalıştı.

Bir çok ödülü olan sanatçı çalışmalarına devam etmektedir.



Slava Grigoryan

Bu albümdeki en genç gitarcıdır. 1976 doğumlu sanatçı Ermeni asıllı olup Avustralya vatandaşıdır. Ailesi 1981 yılında Avustralya'ya göç ettiğinden Kazakistan'da doğmuş olmasına rağmen Melbourne'de büyümüştür.

Babası ile yedi yaşında gitar öğrenimine başlayan sanatçı 12 yaşına geldiğinde profesyonel anlamda performan sergileyen bir sanatçıydı.

Tokyo Uluslararası Klasik Gitar Yarışması'nda aldığı galibiyetin ardından Grigoryan, dört solo albüm yayınladı ve 1995 yılında Sony Music Entertainment tarafından imzalanan anlaşmayla çalışmalarını sürdürmektedir.

Dünyanın hemen her yerinde sahne alan sanatçı gelecek vaad eden bir yetenek olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Başta Avustralya olmak üzere dünyanın hemen her yerinde bir çok ödüle sahip sanatçıdır.

web sayfaları

Ralph Towner

Wolfgang Muthspiel

Slava Grigoryan


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..