...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

29 Ağustos 2011 Pazartesi

.:Skruk Korosu-Brilliant-Ilgar Muradov-1998-Azerbaycan Şarkıları:.





1. Ay Beri Bak
2. Galibin Şarkısı

3. Laçin
4. Susan Sümbül

5. Bayat-i Şiraz

6. Bana Bana Gel

7. Çal Oyna

8. Ömrümün Isteği

9. Lay Lay

10. Aman Yar

11. Sarı Gelin



albüm bilgisi

İki farklı kültürü ve iki farklı müzik geleneğini buluşturan “Azerbaycan Şarkıları-Musik fra Aserbajdsjan” adlı albüm, Norveç’ in ünlü korosu Skruk ile Azerbaycan’ın tanınmış müzisyenleri Brilliant Dadaşova ve Ilgar Muradov’a bir araya gelerek hazırlandı. Albüm Azerbaycanın sevilen ezgilerini farklı ve modern bir düzenle ile yeniden derliyor.

Azerilerin ‘‘Mugam’’ müziğiyle Norveç müziği arasındaki benzerliğe dikkat çeken çalışmanın mimarlarından Galip Memedov, bu yakınlığı fark edip hayata geçiriyor. Skruk Korosu’nun getirdiği albüm önerisi sonrasında orkestra oluşturulup ve ilk olarak Bakü, Şeki ve Gence’de konserler veriliyor. Azerbaycan’ın sevilen şarkıcıları Brillant ve Ilgar Muradov ile Norveç’in ünlü Skruk Korosu’nun dinleyen herkesi şaşırtan çalışması, ilk olarak 1998 yılında ‘‘Musik Fra Aserbajdsjan’’ ismiyle tüm dünyada yayınlandı. Galip Memedov’un düzenlemelerini yaptığı ‘‘Azerbaycan Şarkıları’’, yüzlerce Azeri türküsü arasından seçilen 11 eserden oluşuyor. Otantik sazlarla kaydedilen çalışmada yer alan Azeri şarkıcılarla, 45 koristlik Skruk Korosu’nu Per Oddvar Hildre yönetti.



Skruk Korosu

Norveç'in farklı bölgelerinden gelen 48 üyeden oluşan Skruk, Norveç'in önde gelen karakteristik bir ses ve repertuvara sahip en ünlü korolarından biridir. Geçen 30 yıl boyunca ülke genelinde yüzlerce kilise konseri vermiş, Norveç'in en önemli müzik festivalleri sahne almıştır. Norveç radyo istasyonları üzerinde ve ulusal televizyon kanalında kayıtları düzenli olarak sık sık çalınmaktadır. Koro sadece Norveç sınırları içinde değil İsveç, Amerika, Ekvador ve Azerbaycan gibi ülkelerde de konserler vermiş değişik ülkelerin sanatçılarıyla ortak işlerde yer almışlardır.

Koronun şefliğini 1980 yılından bu yana, tam zamanlı olarak Per Oddvar Hildre yapmaktadır. Koro üyelerinin yarısından fazlası son 10 yıl içinde yerini almıştır. İlk kayıtlarını 1977 yılında yapan koronun geniş bir 'a capella' repertuvarına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunu yaparken de çağdaş bestecilerle, saygın Norveçli müzisyenler ile yakın bir çalışma içerisindedirler. En son projeleri ise Norveç'in sevilen ilahileri. Düzenlemelerini Norveçli piyanist ve besteci Tord Gustavsen'in yaptığı bu çalışmada ünlü Jazz Quartet Nymark Collective'de yer almıştır.

albümleri

2010-Til Alle Tider
2009-Starry Crowns In Heaven
2006-Dype Stılle Sterke Milde
2004-Sommerlandet
2002-Stjerna Fra Øst
2002-På Nytt
2000-Vuelo Libre
1998-Stjernen Ledet Vise Menn
1997-Landet Vi Kommer Fra
1995-En For Alle
1993-Misa Andina
1992-Landskap Av Stemmer
1991-Stille Natt
1990-Slipp Mine Fløyter Fri
1985-Klenodier
1981-Kvite Som Negrar
1979-Smykker Fra Bedehuset
1977-Skruk

ortak çalışmalar

2008-Messe For Kari Og Ola- Katia Cardenal
2008-Hallelujazz- Ytre Suløens Jass-Ensemble
2003-Rim Banna-Krybberom
1993-Mısa Andina- Altiplano
1989-Musik Fra Aserbajdsja-Brilliant-Ilgar Muradov

Skruk web / Brilliant Dadaşova

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..