...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Ağustos 2011 Cumartesi

.:Anastasia Bardina-1996-GRAN-d Surprise:.





Seven-String Guitar

1. Napoleone Coste (1806-1883). Les Soirees d'Auteil
2. Dionisio Aguado (1764-1849). Fandango, Op.10
3. Ivan Khandoshkin (1747-1804). Sonata for Violin Solo in G Minor, arr. A.Bardina

Matvey Pavlov-Azancheyev (1888-1963)

4. Waltz "Dream"
5. Procession
6. Moth
7. Ancient Clock
8. Scherzo
9. Waltz "Snow-Flakes"

Six-String Guitar

Jorge Morel

10. Danza Brasilera
11. Romance
12. Missionera

Nikita Koshkin

13. Wedding Waltz

Suite "Elves"
14. Gavotte
15. Waltz
16. March
17. Melody
18. Gallop

19. Usher-Waltz

GRAN-Guitar

20. Jorge Cardoso. Milonga, arr. J.Morel
21. Roland Dyens. Tango En Skai
22. Anatoly Olshansky. Down The Stream - Dedication to V.Ustinov


albüm bilgisi



Batı ülkelerinde adı pek bilinmeyen Rusyalı bir Klasik Gitar virtüozü. En büyük özelliği "7 Telli Akustik Gitar" çalabilmesidir ki-ülkesinde bunu çalabilen 2-3 kişiden biridir. Bunun dışında 6 ve 12 telli Klasik gitarı da gene virtüozlük derecesinde çalabilmektedir.

1962 yılında Rusya da doğmuş, müzisyen bir aileden geliyor. Henüz 5 yaşındayken birlikte yaşadıkları evde ninesinin çaldığı gitarın tınılarıyla tanışıyor. Hevesini gören aile basit akorlarla gitar eğitimi vermeye başlıyor bakıyorlar ki çok yetenekli, müzik serüveni başlıyor Bardina'nın.

1977-81 yılları arasında Moskova'nın ünlü müzik okulu 'The Gnesins Academy of Music' de okuyor. Buradaki eğitmeni Lev Alexandrovic Menro 7 telli gitarla tanışmasını sağlıyor. Gran Gitar (Rus akustik gitarı) daki başarısı ile Rus halk ezgilerini 7 telliyle klasik eserleri başarıyla seslendiriyor. Sonrasında öğrenim gördüğü müzik akademisinde eğitmen oluyor.

Bardina, 'Gnesins Russian Academy of Music' den mezun olduktan sonra çok sayıda Rus ve uluslararası festivallere katıldı, 1986 ve 1988'de 7 telli gitarı ile katıldığı yarışmalarda (Rusya ve Polonya'da) birincilikler kazandı.Macaristan, Polonya, Avusturya, Küba, Çek Cumhuriyeti, Çin, Moğolistan, Letonya, Estonya, Beyaz Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerde çok başarılı solo konserler verdi. Özellikle son yılarda çaldığı 7 telli gitara çok fazla ilgi duyulmaya başlandı.

Repertuvarını batıda pek de bilinmeyen benzersiz Rus Klasikleri ile Dünya Klasik başyapıtlarını alarak oldukça geniş tutan sanatçı, Rusya ve Uluslararası yarışmalarda jüri üyelikleri de yapmaktadır.

7 tellisiyle Caz yorumları da muhteşemdir.



diğer albümleri

-GRAN-d Surprise
-Classical Guitar
-Seven-String Guitar

web sayfası


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..