...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

10 Ağustos 2011 Çarşamba

.:Pat Metheny-2011-What's It All About:.





1. The Sound of Silence
2. Cherish
3. Alfie
4. Pipeline
5. Garota de Ipanema
6. Rainy Days and Mondays
7. That’s the Way I’ve Always Heard It Should Be
8. Slow Hot Wind
9. Betcha By Golly, Wow
10. And I Love Her


albüm bilgisi

Patrick Bruce Metheny, 1954 Missouri-Amerika doğumlu caz gitarist ve besteci. Aynı zamanda 1977 yılında kurulan The Pat Metheny Group isimli caz grubunun gitaristi.

Bütün dahi müzisyenler gibi 8 yaşında trompet çalmaya başladı, 12 yaşında gitara geçti ve 15 yaşına geldiğinde Kansas City’deki en iyi müzisyenlerle düzenli olarak çalıyordu. Uluslararası caz sahnesine 1974 yılında atıldı. Vibrafon ustası Gary Burton ile 3 yıl süren dersleri sonrası kendine özgü çalış tarzını ortaya çıkardı. Bu çalış tarzı, gevşek ve esnek tane tane notalarla bezeli, gelişmiş ritmik ve armonik duyarlılığa sahip üflemeli çalgıcılara oldukça uygun, düşünce olarak modern fakat melodi, swing ve blues gibi caz temellerine oturan bir nevi çalış ve doğaçlama tekniğiydi. “Bright Size Life” adlı ilk albümünün çıkışı ile caz gitarı tınısını yeni gitarcılar kuşağı için yeniden keşfetti.



Kariyeri boyunca, yeni teknolojilerden yararlandı ve enstrümanının doğaçlama ve ses potansiyelini geliştirmek için sürekli çalıştı. Soprano akustik gitar gibi birçok geleneksel enstrüman türevi yeni tür gitarın geliştirilmesine ön ayak oldu. Pat Metheny yıllarca Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento ve David Bowie gibi çeşitli sanatçılar ile çalıştı, ayrıca 20 yıl boyunca klavyeci Lyle Mays ile birlikte bir beste takımının parçası olmuştur. Çalışmalarının büyük bir kısmı; solo gitar, küçük gurup, elektrik ve akustik çalgılar, büyük orkestralar ve bale parçaları gibi modern cazdan rock’a ve klasik müziğe kadar değişen özellikte kompozisyonları içermekteydi.

Metheny aynı zamanda akademik alanda da yer almıştır. 18 yaşında Miami Üniversitesi’ndeki en genç eğitimciydi. 19 yaşındayken, 20 yıl sonra 1996′da fahri doktora ünvanı da alacağı Berklee Müzik Koleji’nin en genç eğitimcisi olmuştu. Hollanda Kraliyet Konservatuvarı’ndan Thelonious Monk Enstitüsü’ne, Asya’da ve Güney Amerika’daki kliniklere kadar dünya çapında yapılan müzik çalışmalarında eğitim verdi. Pat Metheny sayısız kere anketlerde “en iyi caz gitaristi” ünvanı ve aralarında “Talking”, “Letter from Home” ve “Secret Story” gibi üç altın plağında yer aldığı ödüller kazanmıştır. Ayrıca en iyi rock enstrüman, en iyi çağdaş caz kaydı, en iyi caz enstrümantal solo, en iyi enstrümantal kompozisyon gibi çeşitli dallarda 14 kez Grammy Ödülü almıştır. Pat Metheny ile grubu, üst üste yaptıkları 7 albümle 7 kez Grammy Ödülü kazanmıştır.

diğer albümler

solo

-1979-New Chautauqua
-1994-Zero Tolerance for Silence
-1996-Passaggio per il paradiso
-2003-One Quiet Night

The Pat Metheny Group ile

-1978-Pat Metheny Group
-1980-American Garage
-1981-As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls
-1982-Offramp
-1983-Travels
-1984-First Circle
-1985-The Falcon and the Snowman-OST
-1987-Still Life
-1989-Letter from Home
-1990-Question And Answer
-1993-The Road to You
-1995-We Live Here
-1996-Quartet
-1997-Imaginary Day
-2002-Speaking of Now
-2005-The Way Up

albümlerinin tamamı için şu adrese bakın
sanatçının blogumuzda yayınladığımız diğer albümü için tıklayın..

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..