...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

1 Haziran 2011 Çarşamba

.:The Blackheart Procession-1998-One:.





1. The Waiter
2. The Old Kind of Summer
3. Release My Heart
4. Even Thieves Couldn't Lie
5. Blue Water-Black Heart
6. Heart Without a Home
7. The Winter My Heart Froze
8. Stitched to My Heart
9. Square Heart
10. In a Tin Flask
11. A Heart the Size of a Horse



albüm bilgisi

Grup, Pall Jenkins ve Tobias Nathaniel tarafından 1997 yılında kurulmuş indie rock tarzında müzik yapan bir gruptur. İki kişi tarafından kurulmuş olmalarına rağmen bugünlere gelene kadar bir çok sanatçı değişikliğiyle sayıları da değişmiş gruplardan biridir.

Bu grubu ilk dinlediğimde beni en çok etkileyen doğal olarak piyano olmuştur. Parçalarında piyanoyu kullanışları gerçekten inanılmazdır. Tabikii sadece piyano değil diğer çalgıları da olağanüstü bir yetenekle kullanan grubun şarkılarındaki alt yapı özellikle armonizeleri müziksel anlamda bir mükemmellik taşır. Bu muhteşem örgünün arkasında back vokallerle süslenen parçalar gerçekten insanın hafızalarından kolay kolay silinmeyen izler bırakır.

Bir çok albümü olmakla birlikte 1998 yılında çıkarmış oldukları "One " adlı albümle kısa zamanda müzik dünyasında yer edinen grubun bu albümü belki ilk dinleyişte iç karartıcı bir izlenim yaratıyor olsa da, ben bu iç karartıcı cümlesine pek katılmayanlardanım. Hemen hepimizin zaman zaman içine düştüğü sıkıntılarda benim için tam tersine çıkış yollarından biridir bu grup.

Çünkü melodik yapılanmasının yanında özellikle kullandıkları ritimlerle insanın diri tutan özelliği duymamazlıktan gelemeyeceksiniz.

Amerika California'dan çıkan bu güzide grup ülkemize de gelerek konserler vermiş bir gruptur aynı zamanda. Hatta çok yakın bir tarihte İstanbul bu güzel gruba 22 mayıs 2011 tarihinde ev sahibilik yaptı.

diğer albümleri

1998-One
1999-Two
1999-A Three Song Recording(Single)
1999-Fish the Holes on Frozen Lakes (Single)
2000-Three
2002-Amore Del Tropico
2003-Hearts and Tanks
2004-In The Fishtank 11
2006-The Spell
2009-Six
2010-Bood Bunny / Black Rabbit

web sayfası

grubun Amore Del Tropico albümünden bir parça...


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..