...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

4 Haziran 2011 Cumartesi

.:Norig-2006-Gadji:.





01. Ederlezi
02. Abeav Baro te Keras
03. Jag Cumidos
04. Gilaban gili ! Rromalen
05. Zuvli Rromanen
06. Tutti Frutti
07. Fericit e Omun Pe Lume

08. Gadji
09. Soven Chave Soven
10. Tbiliso
11. Me Chajorri
12. Hajri Ma Te Dike
13. Les P’tits Papiers


albüm bilgisi

Açıkcası ilk defa bir albümde hangi parçayı ön dinleme müziği olarak alsam diye uzun uzun düşündüm. Çünkü albümdeki tüm parçalar önemli ve kendi içerisinde çok farklı özellik taşıyor. Sonunda rastgele bir parça seçilmiştir.

Norig bir Fransız şarkıcı olarak İspanyol havasında çingene müziklerinin geleneksel yapısıyla özdeş bir çok anlamda farklı yapıyı ortaya koyarken Balkan ezgilerinden çingene müziğine ve zaman zaman da jazz müziğine doğru uzanan bir serüven sunuyor bizlere.

Şarkıcı olarak gerçekten çok güzel bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Tabiki ona eşlik eden müzisyenler de çalgılarına öylesine hakimler ki doğal olarak tadından yenmez bir durumla karşı karşıya kalıyoruz.

Zaman zaman insana ait arabeskleşmemiş keder etrafta yankılanırken son derece güzel bir haykırışla kederi içinizde hissederken, aniden değişebilen ritimler ve ezgilerle insana ait çoşkuların da müzikle birlikte anlatıldığı çok güzel bir albüm

grup üyeleri

Norig ; vokal
Adrian Receanu ; karinet, kaval
Victor Coman ; akardeon,
Sebastien Giniaux ; viyolonsel, gitar
Jeremie Arrenger ; kontrobas
Mathieu "staro" Chatelain ; ritim gitar
Benoit Josse ; keman


diğer albümleri

2006 -Gadji
2006 -Voyage en Tziganie Vol 2
2005 -Exils

web sayfası


Grubun albümde yer almayan farklı bir çalışması;

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..