...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

28 Mayıs 2011 Cumartesi

.:Eva Cassidy-2002-Imagine:.





01-It Doesn't Matter Anymore
02-Fever
03-Who Knows Where The Time Goes
04-You've Changed
05-Imagine
06-Still Not Ready
07-Early Morning Rain
08-Tennessee Waltz
09-I Can Only Be Me
10-Danny Boy


albüm bilgisi



1963 doğumlu ABD'li caz, blues, geleneksel folk, gospel, country ve klasik pop müzik vokalisti.

Baba İskoç ve İrlanda asıllı. Bir sürü değişik işte çalışmış (orduda tıbbi görevli, bahçıvan, öğretmen, müzisyen, anne ise Alman asıllı bir heykeltraş. Cassidy çiftinin 4 çocuğundan üçüncüsüdür. Gitar çalmayı babası öğretmiştir. 11 yaşından başlayarak 17 yaşına kadar amatör guruplar kurarak burada gitar çalıp şarkı söyledi. Bunun dışında mobilya ressamlığı,heykel, takı tasarımı, bitki yetiştiriciliği-bakımı vb. işlerde çalıştı.

1986 yıından sonra müziğe daha çok ağırlık verdi ve 1992 yılında Chuck Brown ile düet yaptığı The Other Side albümünü çıkardı. İkinci albümü ise solo olarak 1996 yılında Live at Blues Alley ismiyle çıktı. 1993 yılında Washington müzik birliği tarafından caz kategorisinde birinci seçilmişse de yaşadığı sırada Washington dışında çok tanınan bir sanatçı değildi. Bir deri kanseri türü olan melanoma nedeniyle 1996 yılında, 33 yaşında hayatını kaybetti.

Dört yıl sonra Cassidy'nin yaptığı müzik BBC'de radyo ve televizyon programcısı Terry Wogan tarafından yayınlanmaya başlayınca dinleyicilerin dikkatini çeker ve Cassidy'nin şarkıları olumlu tepkiler alır. Kısa süre sonra Cassidy'nin seslendirdiği şarkılardan oluşan derleme bir albüm olan Songbird yayımlandı ve müzik listelerinde birinci sıraya kadar yükseldi.



diğer albümleri

-1992-The Other Side
-1996-Live at Blues Alley
-1997-Eva by Heart
-1998-Songbird
-2000-Time After Time
-2000-No Boundaries
-2002-Method Actor
-2002-Imagine
-2003-American Tune
-2004-Wonderful World
-2008-Somewhere



33 yıla toplam 12 albüm oluşturacak, 125 tane şarkı sığdıran bu eşsiz sesin hiçbir parçası atlanacak gibi değil. Üstelik sadece müzikle değil yaptığı/çizdiği resimlerle de bize hem hüznü hem yaşam enerjisini geçiriyor. Çocukluğunda babasıyla birlikte bahçeyle uğraşması onun çizimlerine çok güzel bir biçimde yansımış. O yüzden aşağıdaki linkten resimlerine de bakmanızı öneririz.

Sanatçıyı tanıtan çok güzel biz yazıya buradan ulaşabilirsiniz

Blogtaki diğer Eva Cassidy albümü için tıklayın



web siteleri

web1 web2 (artwork)



0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..