...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

15 Haziran 2011 Çarşamba

.:Little Miss Sunshine-2006-DeVotchKa:.





01-The Winner Is-M.Danna-DeVotchKa
02-Till the End of Time-DeVotchKa
03-You Love Me-DeVotchKa-Remix
04- First Push-M.Danna-DeVotchKa
05-No Mans Land-Sufjan Stevens
06-Let's Go-M.Danna-DeVotchKa
07-No One Gets Left Behind-M.Danna-DeVotchKa
08-Chicago-Sufjan Stevens
09-We're Gonna Make It-M.Danna-DeVotchKa
10-Do You Think There's A Heaven-M.Danna-DeVotchKa
11-Catwalking-Tony Tisdale
12-Superfreak-Rick James
13-La Llorona-DeVotchKa
14-How It Ends-DeVotchKa


albüm bilgisi

Daha önce blogda 2 albümünü yayınladığımız DeVotchKa gurubunun müziklerini yaptığı bir fim : Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım). Grubun bu film için kaydettiği şarkılar, başta Grammy olmak üzere bir çok ödüle aday gösterildi.

En iyi orijinal senaryo dahil iki oscar kazanan bol ödüllü, bağımsız ruhlu ve aslan yürekli filmin başrolünde eski bir Volkswagen minibüs var. Ülkenin bir tarafından diğer tarafına çıkılan yolculuk. Ailenin kızının rüyalarını ''little miss sunshine'' adlı çocuk yıldız yarışmasına katılmak süslüyor
. Aile de ilginç; Baba-iflah olmaz bir iyimserlikle başarıya endekslenmiş, sevgili Oğuz Atay'ın Tutunamayanlarından, anne-ailenin düzenini kendi yöntemlerince çekip çevirmeye çalışan doğrucu bir savaşçı, dayı-özel ve iş hayatındaki hayalkırıklıkları nedeni ile intihar girişiminde bulunmuş bir Proust uzmanı bir gay, ağabey-savaş pilotu olmayı başarana kadar konuşmamaya yemin etmiş bir Nietzsche hayranı-büyükbaba ise torununa 'bir tane değil, olabildiğince çok kadınla birlikte olacaksın', 'hayatı dibine kadar yaşayacaksın' öğüdünü veren, uyuşturucu bağımlılığı yüzünden başı beladan kurtulmayan sevimli bir ihtiyar.

Ve tabi ki umutsuzca kendisini bir çocuk güzellik yarışması olan Little Miss Sunshine'da birinci olmaya endekslemiş, şirin, tombul ve zeki Olive...Olive'in çocuk dünyasındaki bu en büyük hayali gerçekleştirmek için bütün aile, eski Volswagen minübüslerine atlayıp Californiya'ya doğru yola çıkarlar. Bu yolculuk sırasında başlarından geçen birbirinden ilginç ve komik olaylar, hayal bile edemeyecekleri bir sonla noktalanacaktır.



Little Miss Sunshine (2006)

Yönetmen : Jonathan Dayton
Tür : Adventure,Comedy,Drama
Ülke : USA
Dil : English
Senaryo : Michael Arndt
Görüntü Yönetmeni : Tim Suhrstedt
Müzik : Mychael Danna, Devotchka
Süre : 101 Dk.
Oyuncular (ilk 10) : Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano, Alan Arkin, Toni Collette, Steve Carell, Marc Turtletaub, Jill Talley, Brenda Canela, Julio Oscar Mechoso




Son yıllarda Amerika'dan çıkan en kendine has ve sıradanlığı ölçüsünde de sıcak aile ve yol filmlerinden biri olan Küçük Gün Işığım, Alan Arkin'e (büyükbaba'ya:) 2007 Oscar'larında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü getirdi. Katıldığı pek çok festivalde otuzdan fazla ödül toplayan film, 2006'nın en başarılı yapımlarından biri...

DeVotchKa'nın blogtaki diğer albümleri:
2003-Una Volta / 2011-100 Lovers


web sayfası

IMDB : http://www.imdb.com/title/tt0449059/

1 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

DeVotcha ile bir blogger sayesinde tanışmıştım. Playlist inde dinlemiş ve beğenmiştim. Biraz Beirut u andırsa da dinlemeye değer.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..