...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

18 Haziran 2011 Cumartesi

.:Nino Katamadze & Insight-2008-Blue:.





1. Calm
2. Corridor
3. Ieli
4. Land of Flowers
5. Once in the Street
6. Sea Shore
7. Violets
8. Olei
9. Dance under Umbrella
10. Rain


albüm bilgisi

Her geçen gün albümleri türlerine göre sınıflamak zorlaşıyor. Bu albümde kabul edilen şekliyle "ethnic fusion" türüne girse de bazı şeyler beni rahatsız ediyor.

Söz konusu etnik kimliklerimiz olduğu zaman konuşmayı hiç sevmiyorum. Çünkü her insanın kendi coğrafyasına uygun bu anlamda bir kimliği olduğuna inanırım ve bu kimlikte bir başkası için ne daha iyi yada daha kötüdür.

Etnik kimliklerimizden yola çıkarak yine etnik müzik adı altında bir tanımlamaya da karşıyım. Etnik müzik tanımının tam anlamıyla bir ayrıştırma politikası olduğuna inanıyorum üstelik. Mavi gezegende yaşayan her toplumun ürettikleri insana aittir ve bu dünyaya ait müziktir.

Kuşkusuz her toplumun geçmişten getirdiği alışkanlıkları ve gelenekleriyle birlikte duygu ve düşüncelerini müzikle ifade ediş biçimi farklılık gösterecektir ve göstermelidir de ama bu asla kıyaslama getirmemesi gereken bir bakış açısına sahip olmalıdır.

Salt etnik özelliklerle örülü eserler bir aşamadan sonra dinleyen kişide aynı etkiyi yaratacağından onlarca eser dinlemiş olsanız dahi sanki bir eser dinlemiş gibi hissetmenizi sağlar. Bu sebeple etnik özelliklerimiz unutulmadan evrensel tüm müzikleri kucaklayarak oluşturulacak eserler dünyada kalıcı özelliğe sahip olacaktır.

Mavi gezegende her toprağa ait insanların ortaya koyduğu müzikler önemli ve değerlidir. Bu önemli topraklardan biri de Gürcistan'dır.

Nino Katamadze gerçekten kendine özgü ses rengiyle eserleri yorumlarken sesini adeta bir enstruman gibi kullanımıyla övgüleri hak ediyor. Şarkılarını söylerken yaptığı doğaçlamalar muhteşem. Bereberindeki müzisyenlerde gerçekten kendi ulusal müzikleri ile modern dünya müziğine ait tüm özellikleri sentezlemelerindeki başarılarıyla göz dolduruyorlar.

1972 yılında Kobuleti'de dünyaya gelen Nino Katamadze çok küçük yaştan itibaren müzikle iç içe büyüdü. 1990 yılında Batum Müzikal Enstitüsü'nde amatör olarak çalışmalarına başlayan Nino özürlü aktörler için 1994 yılında Charity Fonunu kurdu. Dünya çapında tanınması ise 2000 yılında İnsight grubunun kurulmasıyla başladı.

Bir çok ödülün sahibi sanatçı şu ana kadar dört albüm piyasaya sürmüştür. Tüm albümleri kendine özgü farklılıklar gösteren ve oldukça geniş bir yelpaze de isimlendirebileceğimiz eserlerdir.

grubun üyeleri

Gocha Kacheishvili (guitar)
David Abuladze (drum)
Ucha Gugunava (bass)
Giorgi Chelidze (sound engineer)

diğer albümleri

2006-White
2006-Black
2008-Blue
2008-DVD Mermaid
2010-Red


web sayfaları

Grubun White albümünden bir parça

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..