...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Mayıs 2011 Cumartesi

.:Mynta-2009-Meetings in India:.





01 - Absolute Samba
02 - Meetings In India

03 - Ganglat Fran Laggars

04 - River Of Winds

05 - Desert Jig

06 - Adios Ferdinando
07 - Gnodon

08 - Vietnamese Reggae
09 - Dark Days

10 - Tarantelle

11 - Seven and A Half

12 - The Fine Line

13 - The Dance Of Life

14 - Tabla Chants

15 - Rag Hindol




albüm bilgisi

Mynta grubu 1979 yılında bascı Chirstian Paulin tarafından bir jazz grubu olarak kurulmuştur. 80'li yılların başında ise jazz çizgisini jazz-rock ve funk olarak geliştirmiştir.

Gerçekten bu İsveç'li grubun müziklerini dinlediğimiz zaman Latin-Amerikan-Afrika ritimleriyle birlikte Hint müziğine ait çalgılarla Hint müziği özelliklerini de kolaylıkla duyabiliriz. Etnik müzik olarak başka ülkelere ait müzikleri de kullanan grup gerçekten son derece güzel tınılar yayar.

grup üyeleri

Fazal Qureshi - tabla, kanjira
Santiago Jimenez - violin
Dallas Smith - flute, soprano, clarinet, bansuri
Max Åhman - acoustic guitar
Chirstian Paulin - electric bass
Sebastian Printz-Werner - percussion
Nandkishor Muley-santur,vocal


Mynta'yı tanımlamak istersek; bir tarafı İsveç fusion jazz grubu, diğer taraftan da Afrika- Latin ve Amerikan ritimleriyle Arap soundları, İsveç Folk müziği ve Küba kemanıyla birlikte Hint geleneksel çalgılarının toplamıdır diyebiliriz.

Tüm müzisyenler çok değerli çalışmalar ortaya koyarken yan flütü dinlerken Ian Anderson'ı hatırlayacağınızı düşünüyorum. Dallas Smith gerçekten nefesli çalgılarda olağanüstü yorumlarda bulunurken bizlere Ian Anderson'ı hatırlatan tavırları da flütünün içine sokmayı becermiş.

diğer albümleri

1983-Havanna Club
1985-Short conversation
1988-Indian Time
1991-Hot Madras
1994-It It Possible
1994-Nandu's Dance
1997-First Summer
1999-Mynta Live
2001-Cool Nights
2003-Teabreak
2006-Hot Days
2009-Meetings in India

Oldukça güzel bir albüm, keyifli dinlemeler...



web sayfası

3 yorum:

tuncay dedi ki...

sırf sizin blok sayfanızı-sayfalarınızı daha yakından takip edebilmek için google'den hesap açtım...yeni alışkanlıklar ediyorum..:) umarım her şey işime yarar...:) umarım kimse benden rahatsız olmaz...:)

guguk kuşu dedi ki...

hakikaten güzelmiş, celt müziğini de andırıyor....sevgilerimle

sanem uçar dedi ki...

Mynta İsveçli Chirstian Paulin tarafından kurulan bir grup olduğu için ve İsveç folk müziğinden de esinlenmeleri kaçınılmazdır. İsveç folku da içinde kelt müziğin özelliklerini taşır. Bu sebeple söylediğiniz şey çok doğru. Tam bir dünya müziği açıkcası belkide sevilmesi bu sebepledir.

Bu arada Tuncay bey kapımız her zaman açıktır ve bizler için hiç bir sakınca olmaz , umarım her anlamda sizin dünyanızda güzel ufuklar açabiliriz.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..