...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

20 Nisan 2011 Çarşamba

.:Melody Gardot-2009-My One and Only Thrill:.





01. Baby I'm a Fool
02. If the Stars Were Mine
03. Who Will Comfort Me
04. Your Heart Is as Black as Night
05. Lover Undercover
06. Our Love Is Easy
07. Les Etoiles
08. The Rain
09. My One and Only Thrill
10. Deep Within the Corners of My Mind
11. Over the Rainbow
12. If the Stars Were Mine (Orchestral Version)


albüm bilgisi

Her ne kadar kendini dünya vatandaşı olarak görse de 2 Şubat 1985 tarihinde ABD Philadelphia' da dünyaya geldi. Caetano Veloso, Judy Garland, Janis Joplin, Miles Davis, Duke Ellington, Stan Getz ve George Gershwin gibi blues ve jazz sanatçılarından etkilendiği gibi latin müzik sanatçılarından da etkilendiğini söylemek zorundayız.

Müzisyen kimliğinin yanında müzik terapi için program ve ağrı tedavilerinde gelişmelere katkıda bulunabilmek için çalışmalarda bulunan sanatçı büyük babası tarafından büyütüldü.

2003 yılı onun için son derece önemli bir yıldır. Bu tarihte ne yazık ki geçirdiği bir trafik kazası uzun bir süre hastanede yatmasına sebep oldu. Bu kaza esnasında uzun süre yatalak olarak sırt üstü yatmak zorunda kaldı. Kazanın neden olduğu sinir uçlarındaki etki sebebiyle bugün dahi ışığa karşı gözlerini korumak için koyu renkli gözlüklerle yaşamak zorunda olan sanatçı uzun süreli hafıza kaybı da yaşamıştır.

Kaza sırasında beyninde oluşan hasarı onarabilmek için müzik terapisiyle bir şekilde yeniden hayat bulan sanatçı tedavisi için kullanılan yöntemlerle müzik yazmaya yöneldi.

Kaza sonrası uygulanan terapi yöntemleriyle büyük bir başarı sağlayan sanatçı bugün karşımızda usta bir müzisyen olarak bulunmaktadır. Gerçekten Gardot büyük bir yaşama azminin en güzel örneklerinden biridir.

Küçük yaşlarda müzik eğitimi alan sanatçı ilk müzik deneyimini çok küçük yaşlarda Philadelphia barlarında piyano çalarak başlamıştır. Değişen bir müzik seçimi olan sanatçının o yıllarda Radiohead gibi gruptan da etkilendiğini söylemek zorundayım.

Hastanede kaldığı ve tedavi olduğu yıllarda ise gitar çalmayı öğrendi. Şarkılarının tanınmasında Norah Jones'un katkısı vardır. Pennsylvania Üniversitesi tarafından işletilen radyo istasyonu WXPN tarafından fark edilince yavaş yavaş tanınmaya başladı.

Genç yaşta hak edilen başarılı isimlerden biridir.



diğer albümleri


-2005-Some Lessons
-2007-Worrisome Heart
-2009-My One and Only Thrill
-2009-Live from SoHo
-2011-Bye Bye Blackbird

single

-2008-Worrisome Heart
-2008-Goodnite
-2008-Quiet Fire
-2009-Who Will Comfort Me
-2009-Baby I'm a Fool

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..