...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

17 Nisan 2011 Pazar

.:Cæcilie Norby -2011-Arabesque:.






1.The Dead Princess-Maurice Ravel
2.Wholly Earth-Abbey Lincoln
3.No Air-Erik Satie
4.No Phrase-Erik Satie
5.Bei Mir Bist Du Schoen-(Secunda-Cahn-Chaplin-Jacobs)
6.The Tears Of Billie Blue-Debussy
7.Woman Of Santiago-Lars Danielsson
8.Pavane Opus 50-Gabriel Fauré
9.Scheherazade-Rimsky-Korsakov-Nikolai Andrejewitsch
10.I Will Say Goodbye-Michel Legrand
11.Simple Theme
12.Hvirvelvinden-The Windmills Of Your Mind-Michel Legrand
13.Forever You-Lars Danielsson
14.Nocturne
15.How Oft-Erik Norby-William Shakespeare


albüm bilgisi

1964 doğumlu Danimarka'lı sanatçı aslında müzisyen bir ailede gözlerini açtı. Annesi Solveig Lumholt bir opera şarkıcısı ve babası Erik Norby ise besteciydi. Doğal olarak müzik serüvenine klasik çizgide devam edecekken gençliğin verdiği enerji ve seçimlerle rock ve pop tarzında şarkılar söylemeye başladı.

Onu jazz müziğinin usta yorumcusu olarak ta tanıyoruz. Gerçekten müzik kariyeri içersinde rock ve jazz arasında köprüyü kuran ilk sanatçılardandır.

1982-84 yılları arasında Beat Street adlı grubun kurucularından oldu ve bu grupla "Frontline" ve "Frontlife" adlı albümlerini yayınladı. Bu yıllarda Danimarka'da ki müzik dergisi sanatçıyı bir çok konuda en iyi olarak seçti. Daha sonra Nina Forsberg ile uzun yıllar sürecek çalışmalar kendisinin sadece Danimarka da değil tüm dünyada tanınmasına sebep olacaktı.

1990 yılında ise müzisyen babasının Yeni Zelanda Senfoni Orkestrası için yazmış olduğu iki soprano için konçerto eserinde annesiyle birlikte sahne aldı. Bu opera-jazz karışımı albüm gerçekten son derece başarılı bir albüm oldu.

Bir solist olarak dünyanın bir çok ünlü müzisyenleriyle birlikte çalıştı, bunlar;

Müzisyenler (Dianne Reeves, Curtis Stigers, John Scofield, Mike, Randy Stern ve Michael Brecker), Bassplayers (Ray Brown, Vinding Mads, Ørsted Pedersen, Lars Danielsson, Heyn van der Geyn Henning Niels), Davulcular (Billy Hart, Al Foster, Terri Lyne Carrington ve Alex Riel), Piyanistler (Bobo Steenson, Lars Jansson, Carsten Dahl, Joey Calderazzo, Dave Kikoski ve çok çok daha fazla), Büyük gruplar & orkestralar (Tolvan Bigband, Danimarka Radyo Big Band, Klüvers BB, Bohuslen BB ve UMO Big Band'dir.)

Ayrıca; 1995 yılında Randy Brecker, Chick Corea, Don Grolnick, Rick Margitza, Billy Hart ve Lars Danielsson ile "Cæcilie Norby" albümü jazz solistleri arasında onu en yüksek yere taşıdı, gerçekten bu albümü o yıllar yayınlanan en iyi jazz albümleri arasında yer alır. Yaklaşık 60.000 adet satması bir jazz albümü için olağanüstü bir başarıdır.

Bu albüm ise bir çok yönden oldukça ilginç bir albümdür. Klasik müzisyenlere ait bazı eserleri burada sanatçının güzel ve olağanüstü yorumuyla dinleyebilirsiniz. Klasik müzikte dinlemeye alıştığımız bir çok eser jazz özellikleri arasında gerçekten farklı bir etki oluşturuyor.

Çok kolaylıkla "ben aslını tercih edebilirim" diyebileceğiniz gibi bambaşka bir tatla özellikle insanın kendisiyle başbaşa kalmak istediğinde sığındığı albümde olabilir bana göre.

Kuzey ülkeleri sanatçılarının özellikle jazz'da yaptıkları katkı küçümsenmeyecek kadar büyük açıkcası. Jazz'da farklı bir açı yakalayan ve bunu dünyaya benimseten sanatçılardan biri olan bascı Lars Danielsson ile evli olan sanatçıya eşlik eden sanatçılar tümüyle şöyle;

Cæcilie Norby / vocals
Lars Danielsson / bass, cello, git, organ
Bugge Wesseltoft / piano, synth
Katrine Gislinge / piano
Ulf Wakenius / guitar
Palle Mikkelborg / trumpet
Hans Ulrik / flute, bass-clarinet
Anders Engen / drums & percussion
Xavier Desandre-Navarre / drums & percussion


diğer albümler

2011-Arabesque
2007-I Had A Ball
2007-Slow Fruit (Germany/Poland/Italy)
2005-Slow Fruit
2005-Greatest
2004-London/Paris
2002-First Conversation
1999-Queen Of Bad Excuses
1997-Best Of (Den Bedste Tid)
1996-My Corner Of The Sky
1995-Cæcilie Norby
1993-Getting Better
1990-Hvide Løgne
1986-OneTwo
1986-Frontlife
1985-Frontline

web sayfası



Bağlantı

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..