...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

24 Nisan 2011 Pazar

.:Hable Con Ella-2002-Alberto Iglesias:.





01. Sabana Santa
02. El Pele - Hable con Ella
03. Caetano Veloso - Cucurrucucú Paloma
04. El Grito
05. Elis Regina - Por Toda a Minha Vida
06. La Mesita de Noche
07. Jordania
08. El Amante Menguante
09. Maria Santísima de Araceli
10. La Noche y el Viento
11. Trincheras - Decadence
12. Habitación de Alicia
13. A Portagayola
14. La Discusión Viaja en Coche
15. Alicia Vive
16. Los Olivos
17. Amanecer Agitado
18. Soy Marco
19. Bau Raquel
20.The Plaint O Let Me Weep, for Ever Weep-Henry Purcell



albüm bilgisi



Alberto Iglesias

Öncelikle Pedro Almodóvar'ın yönettiği harika bir filmdir Hable Con Ella. İzlerken kendinizi bambaşka bir alemde bulabileceğiniz bir film. Oyuncular, konu, kurgu , müzik herşey son derece yalın bir şekilde seyir alırken unutulmaz filmlerden biridir açıkcası.

Alberto Iglesias ise filmin olağanüstü kurgusuna son derece uygun müziklerle filmi başka boyutlara taşımıştır. 1955 doğumlu bu İspanyol besteci bir çok filme imza atmış bir müzisyendir.

Sayısız ödül sahibi sanatçı bu filmde de baştan sona dinlenebilecek bir albüm oluşturmuştur. Albümün son parçası gerçekten filmin sonuna da çok uygun düşen muhteşem bir final müziğidir. Henry Purcell'a ait bu eser bu filmin final sahnesiyle gerçekten farklı boyutlara ulaşmıştır.

Kesinlikle izlenmesi gereken bir film olduğu gibi dinlenmesi gereken albümlerden de biridir.



diğer albümler

2011 - The Skin I Live In
2009 - Broken Embraces
2008 - Che
2007 - The Kite Runner
2006 - Volver
2005 - The Constant Gardener
2004 - Bad Education
2002 - The Dancer Upstairs
2002 - Talk to Her (Hable Con Ella)
2001 - Sex and Lucia
1999 - All About My Mother
1998 - Lovers of the Arctic Circle
1997 - The Chambermaid on the Titanic
1997 - Live Flesh
1995 - The Flower of My Secret
1995 - Una Casa en Las Afueras
1993 - The Red Squirrel
1992 - Cows

film bilgisi



Almodovar-Hable Con Ella-2002

Diğer İsimler:
Parle Avec Elle-Talk To Her-Konuş Onunla
Tür : Dram
Yönetmen : Pedro Almodóvar
Senaryo : Pedro Almodóvar
Görüntü Yönetmeni : Javier Aguirresarobe
Müzik : Alberto Iglesias
Yapım : 2002, İspanya , 116 dk.
Oyuncular: Javier Camara (Benigno) , Darío Grandinetti (Marco Zuloaga) , Rosario Flores (Lydia) , Leonor Watling (Alicia) , Geraldine Chaplin (Katerina Bilova) , Mariola Fuentes (Rosa) , Fele Martínez (Alfredo) , Paz Vega (Amparo)

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0287467/

Altın rengi, üzeri somon güllerle dolu perde Pina Bausch’un Café Müller adlı izletisini sergilemek üzere açılır. İzleyenler arasında birbirini tanımayan iki genç adam vardır. Bir hemşire olan Benigno ve kırklı yaşlarında bir yazar olan Marco. Sahnede ahşap iskemleler ve masalar arasında, Henry Purcell’in The Fairy Queen adlı eseriyle, kollarını açmış danseden iki kadın vardır. Performansın duygusallığı karşısında Marco ağlamaya başlar. Benigno yanında oturan adamın ağladığını farkeder ve kendisinin de bu gösteriden çok etkilendiğini söylemek ister ama cesaret edemez.

Aylar sonra iki adam “El Bosque” adlı Benigno’nun çalıştığı özel bir klinikte tekrar karşılaşırlar. Lydia, Marco’nun profesyonel boğa güreşçisi olan kızarkadaşı yaralanmış ve komadadır. Benigno ise klinikte çalışmakta ve komada bir başka genç kadına, bir bale öğrencisi olan Alicia’ya bakmaktadır.

Marco, Alicia’nın odasının önünden geçerken Benigno onunla konuşmaya başlar. Bu herşeyin altüst olduğu yakın bir dostluğun başlangıcı olur. Kliniğin dört duvarı arasında ne kadar süreceği belli olmayan bu zaman dilimi; 4 insanın hayatını, geçmişini, bugününü ve geleceğini bilinmeyen bir kadere doğru taşır.

filmi görmek isteyenler için; (albümü indirdikten sonra albümün olduğu klasörün içindeki text dosyasında filmle ilgili linkleri görecekler.)

web sayfası

1 yorum:

Anonymous dedi ki...

3 numaralı şarkıyı kesinlikle filmin o sahnesiyle seyredin. duygu seli yaşayacaksınız

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..