...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

1 Ekim 2010 Cuma

.:Jason Becker-1988-Perpetual Burn:.



1. Altitudes
2. Perpetual Burn

3. Mabel's Fatal Fable

4. Air

5. Temple Of The Absurd

6. Eleven Blue Egyptians

7. Dwller In The Cellar

8. Opus Pocus



albüm bilgisi

Jason Becker 22 temmuz 1969 yılında dünyaya gelmiş Amerika'lı gitarist ve bestecidir. Çok küçük yaşlarda başlayan gitar merakı 16 yaşındayken Marty Friedman ile birlikte kurduğu Cacophony adlı grupla profesyonelliğe doğru adımını atmasına neden olmuştur.

Elektro gitarın bu muhteşem virtüözü bu grup adıyla birlikte 1987 yılında Speed Metal Symphony , 1988 yılında Go Off! adlı albümle gitarcılar arasında Jason Becker adının sıklıkla kullanılmasını sağlamıştır.

Gerçekten inanılmaz bir gitar tekniğine sahip bir sanatçıdır. Kendi adıyla 1988 yılında çıkarmış olduğu Perpetual Burn albümü gitarla yaptığı çalışmaların bana göre en başarılı çalışmalarından biridir.

Diğer meslektaşları gibi Paganini ve eserleri onun da ilgisini çekmiş ve bu büyük ustanın eserlerini özellikle 5. ve 24. Kapriçyolarını elektro gitarla çalmak, yine Mozart'ın 25. Senfonisini yeniden yorumlayarak elektro gitara uyarlamak gibi muhteşem çalışmaları vardır.

Müzikte en başarılı olduğu bu yıllarda ALS (Amiyotrofik Lateral Skleroz) hastalığı gitarla vedalaşmasına neden olmuşsa da çalışmalarını hala besteci olarak sürdüren inanılmaz bir dehadır.

Hastalığı nedeniyle konuşma yetisini de kaybetmiş olmasına rağmen gözleriyle kurduğu kendine özgü iletişimle çalışmalarına devam etmektedir.

Yine kendisi için özel olarak tasarlanmış ve göz hareketlerini algılayan bilgisayar sistemiyle bestelerini yapmaya devam etmektedir.

diğer albümleri

-1987 Speed Metal Symphony
-1988 Go Off !
-1988 Perpetual Burn
-1996 Perspective
-1999 The Raspberry Jams
-2003 The Blackberry Jams
-2008 The Collection

web sayfası



Not: Bu albüm çok sevgili dostum Alper'e ithaf edilmiştir.

Dostlarımla birlikte olduğumda ana dalım piyano olmasına rağmen gitarla ilgili konularda daha etkenmiş gibi göründüğümden; "Gitarla piyanoyu aldatıyorsun!" cümlelerine maruz kaldığım bilinen bir gerçektir.

Evet, sevgili dostum Alper Kaya, tıpkı Jason Becker gibi gitara tutkun bir kişi olarak ALS hastalığıyla yaşamını sürdürürken Türkiye'deki ve dünyadaki ALS hastalarının bir umut kaynağıdır aynı zamanda.

Gitardaki engin bilgisini hangi koşul olursa olsun paylaşmaktan geri kalmayan ve bu dünyada tanıdığım en mükemmel insana karşı öylesine büyük bir hayranlığım var ki piyanoyu gitarla aldatıyorum ne yazık ki:)

Sevgili dostumun başrolünü oynadığı "Dört Duvar Bir Pencere" adlı kısa belgesel bu yıl ki 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film festivalinde , 'En Iyi Belgesel' ödülünü aldı üstelik.

Sevgili dostumun çalışmaları yazmakla bitecek gibi değildir. Onu tanımış olmanın mutluluğu adına minicik bir şeydir yaptığım.

Bu hastalıkla ve Alperciğim, canımcığımla ilgili bilgilere ulaşmak isterseniz de tıklayın derim;

ALS İle Yaşamak

2 yorum:

Alper dedi ki...

Ellerimi kaybettim, aramaya çıktım, yolda Sanem'i buldum;)
kulağım göz oldu bana bu yolculukta...
Teşekkürler canımcığım;)

sanem uçar dedi ki...

Sen bir tanemsin sevgili dostum:) iyiki varsın....

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..