...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

28 Eylül 2010 Salı

.:Bau- Cape 2002-Verdean Melancholy:.





1. Raquel
2. Bau
3. Situacoes Triangulares
4. Blimundo
5. Luanda
6. Toy
7. Pescador
8. Ronco Di Mar
9. Top d'Coroa
10. Cucli
11. Luz Dum Estrella
12. Nha Morgandinha
13. Jailza


albüm bilgisi

Portekizce "Kutu" anlamına gelen bir adı var Bau'nun.

Doğum yeri Cesaria Evora, Bana Titina, Tito Paris gibi sanatçıların da yurdu olan Cape Verde takım adalarından biri olan Sao Vicente'dir.

Babası bir telli çalgılar yapımcısıydı ve ona yedi yaşında hediye ettiği ukulele benzeri küçük dört telli gitar, cavaquinho hayatındaki dönüm noktalarından biriydi.

Daha sonraki yıllarda babası bu çalgıyı ona öğretmeye başladı. Başlangıçta oyun oynaması için hediye edilen bu çalgı ileriki yıllarda sanatçının müzikle bütünleşmesine ve kendini müziğin içinde bulmasıyla sonuçlanacaktır. Kuşkusuz sadece bu çalgıyla yetinmeyecek kemanda da yetkinleşecekti.

Bu anlamda baba Mindelo'ya çok şey borçluyuz.

Bu albümde bizleri sıcak iklimlere götüren yapısıyla sizleri bir anda saracak bir albüm.

diğer albümleri

-1993 Top D'Coroa
-1995 Jailza
-1998 Inspiracao
-2000 Blimundo
-2002 Cape Verdean Melancholy
-2003 Silencio
-2010 Cafe Musique


web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..