...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

2 Temmuz 2010 Cuma

.:Mayte Martin-Tete Montoliu-1996-Free Boleros:.







1.Contigo En La Distancia
2.Usted
3.Nostalgia

4.El Día Que Me quieras

5.Adoro
6.El Reloj

7.La Hiedra

8.Mía

9.Somos

10.Contigo Aprendí

11.La gloria Eres Tú

12.Tú, Mi Delirio



albüm bilgisi

1965 Barcelona doğumlu flamenkodan jazz'a kadar her türlü müziği inanılmaz ses rengiyle yorumlayan besteci ve şarkıcıdır.

Onu genel olarak flamenko tarzı şarkı söylerken tanımamıza rağmen jazz formunu da en iyi kullanan sanatçıların başında gelmektedir.

Ayrıca bunların dışında fado'da onun büyülü sesinde farklı bir yankı bulur.

Çok küçük yaşta, hemen hemen 10 yaşlarında başlayan şarkı söyleme tutkusu amatör olarak bir şarkı yarışmasından sonra aldığı müzik eğitimiyle inanılmaz güzel bir seyir izledi.

Bir çok dalda katıldığı yarışmalar hep en iyi olarak sonuçlandı.

Ünlü Jazz piyanisti Tete Montoliu ile birlikte yaptıkları jazz çalışmaları onun ölümüne kadar sürdü.

İspanya'ya ait boleroların canlı performansla kaydedildiği bu albüm gerçekten bir çok yönüyle önemli albümlerden bir tanesidir.

Boleroların jazz formuyla ve sanatçının inanılmaz güzel ses rengiyle birleşmesi albümü gerçekten önemli albümlerden biri haline getiriyor.

Piyanonun olağanüstü güzel çalınışıyla birlikte diğer çalgılarında ustalıkla kullanılması jazz ve latin müziği sevenler için ideal bir albüm haline geliyor doğal olarak

2005 yılında otuzuncu müzik yılının kutlayan sanatçı başladığı andaki performansı hiç yitirmeden devam ettiren sanatçılardandır.


albüme eşlik sanatçılar

- Piano: Tete Montoliu
- Percusion: Nan Mercader
- Contrabajo: Horacio Fumero

diğer albümler


-1994-Muy Frágil
-1996-Free Boleros
-2000-Querencia
-2002-Tiempo de Amar
-2008-De fuego y de Agua
-2009-Al Cantar a Manuel

web sayfası


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..