...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Temmuz 2010 Salı

.:Gotan Project-Tango3.0-2010:.



01 Tango Square
02 Rayuela
03 Desilusion
04 Peligro
05 La Gloria
06 Mil Millones
07 Tu Misterio
08 De Hombre A Hombre
09 El Mensajero
10 Panamericana
11 Erase Una Vez



albüm bilgisi

1999 yılında Paris'te Arjantin kökenli Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff, Christopf H. Müller tarafından kurulan ilginç gruplardan biridir.

Bildiğimiz tango kavramını bambaşka boyutlara sürükleyen bu grup tango müziğini eletronik müzikle son derece özgün bir şekilde birleştirmiştir.

İsmini Tango kelimesinin ters edilmiş şeklinden almıştır, gerçekten müziklerine de baktığımız zaman tangonun oldukça farklılaşmış şeklini görebiliriz.

Onların kendi cümleleriyle Gotan Project'in tanımlanması şöyle;

''Gotan Project her şeyden önce tango yapıyor. Müziğimizin temelini o oluşturuyor. Ama bunun üstünde denemeler yapmayı seviyoruz. Deneme yaparken sadece farklılık getirmiyoruz, bazen paralellikler de buluyoruz. Ska'dan bahsetmiştiniz mesela. Eski tango şarkılarındaki ritimlerin, ska'da bulabileceğiniz aksak ritimlere benzediğini gördük. Müzik ve ritimdeki bu tür paralelliklerle oynamak ilginç oluyor. Gotan Project bu yani.''

Ülkemize de gelerek konser veren bu grubu keyifle dinlemeye devam edeceğe benziyoruz.
diğer albümler

-2001-La Revancha del Tango
-2004-Inspiración Espiración
-2005-La Revancha del Tango Live
-2006-Lunatico
-2006-El Norte
-2008-Gotan Project Live
-2008-Gotan Object
-2010-Tango 3.0

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..