...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

25 Haziran 2010 Cuma

.:Cyndi Lauper-2010-Memphis Blues:.



1. I m Just Your Fool
2. Shattered Dreams
3. Early in the Morning
4. Romance in the Dark Listen
5. How Blue Can You Get
6. Down Don t Bother Me
7. Don t Cry No More
8. Rollin and Tumblin
9. Down So Low
10. Mother Earth
11. Cross Roads
12. Wild Women Don t Get the Blues



albüm bilgisi

Allen Toussaint, B.B. King, Jonny Lang ve Charlie Musselwhite gibi usta isimlerin yer aldığı bir albüm, heyecan verici tarafı ise bu albümü seslendiren isim: Cyndi Lauper...

11 tane pop albümünden sonra 12.ci albümünü 57 yaşında-kendisine doğum günü armağanı armağanı olarak-blues olarak kaydetmesi gerçekten çok büyük bir kararlılık isteyen bir şey bence..

Diğer pop sanatçıları arasında farklı bir ses rengi vardı, yitirilmiş doğal olarak ama bir popcunun blues'a geçiş yapması her zaman alkışlanır. Sesi çok tatmin edici olmasa da albümdeki parçalar ustalıkla seçilmiş. ‘How Blue Can You Get’ parçasında eski parçalarından ‘Time After Time’ın romantizmini yakalayabilirsiniz örneğin..




Cynthia Ann Stephanie Lauper veya bilinen adıyla Cyndi Lauper (d. 22 Haziran 1953) ünlü ABD'li bir şarkıcı, söz yazarı ve aktristir. Lauper 2008'e kadar yayımladığı 40'ın üzerinde single ve 11 albüm ile dünya çapında 25 milyonun üzerinde satış başarısı yakaladığı gibi 1985'te en iyi yeni sanatçı dalında grammy ödülünü kazanmıştır, "She's So Unusual" albümü de en iyi albüm tasarımı dalında grammy ödülü almıştır. Lauper ayrıca 13 kez Grammy Ödüllerine, 2 kez Emmy Ödüllerine, 2 kez Amerikan Müzik Ödüllerine, 7 kez Amerikan Video Ödüllerine ve 18 kez MTV ödüllerine aday olarak gösterilmiştir.
diğer albümler

-1983: She's So Unusual
-1986: True Colors
-1989: A Night to Remember
-1993: Hat Full of Stars
-1994: Twelve Deadly Cyns...and Then Some
-1996: Sisters of Avalon
-1998: Merry Christmas...Have a Nice Life
-2001: Shine
-2003: At Last
-2005: The Body Acoustic
-2008: Bring Ya to the Brink
-2010: Memphis Blues




Özellikle 80' li yıllarda fırtına gibi esen sahnelerin belkide gelmiş en haşarı kadınlarındandı. Giysileri, makyajı, her şeyiyle kendine özgü Amerika'lı bu sanatçı 2010 Memphis Blues adlı albümüyle yine kendinden söz ettireceğe benziyor.



Girls Just Want To Have Fun

( son albümüyle ilgili yaptığı bir konuşmanın videosu )

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..