...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

16 Haziran 2010 Çarşamba

.:Strawfoot -Chasing Locusts:.



01. Wayfarin' Stranger
02. Achilles Heel
03. Cursed Neck

04. Strawfoot Waltz

05. My Dog

06. The Lord's Wrath

07. Damnation Way

08. Cloth
09. Fiddle and Jug
10. The Sky Is Falling

11. Effigy

12. Wayfarin' Stranger-II




albüm bilgisi
Strawfoot alternative country ya da gotik Americana diyebileceğimiz bir müzik yapar. Yaptıkları müzik Doğu Avrupa folk ve rock özelliklerini içerdiği gibi, bluegrass, blues ve gospel müziklerini de içinde barındırır.

Doğal olarak şarkılarının sözlerine de baktığımız zaman oldukça ilginç sözleri içerdiğini söyleyebilirim.

Country müziğine ait çalgıların müzisyenlerin ellerinde biraz değiştiğini de söyleyebiliriz. Özellikle canlı performanslarında son derece hareketli yapı sergileyen grubun ünü kendi sınırlarını aşarak tüm dünyaya hızlı adımlarla yayılmaktadır.

Geçmişe ait tınıları ve sözleri geleceğe taşırken kendi yorumlarını da işin içine katmak ister istemez grubu farklı kılıyor. Onlar tamamiyle geçmişi tekrarlamanın ötesinde geçmişten alınan tınıların gelecek günler için farklılığını yansıtan bir dinamizmle ortaya çıkarlar .

Tamamiyle kendilerine özgü bir grup olduklarını söyleyebilirim.

web sayfası

myspace

1 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Çok çarpıcı bir grup. Dinledikçe sağlam yapısını çok daha iyi fark edebiliyorsun. Hiç bilmediğim bir gruptu, yaşamıma farklı bir renk kattı.

Teşekkürler

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..