...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

21 Haziran 2010 Pazartesi

.:John Zorn-1996-Masada Chamber Ensembles-Bar Kokhba:.



CD1

1. Gevurah
2. Nezikin

3. Mahshav

4. Rokhev

5. Abidan

6. Sheloshim

7. Hath-arob

8. Paran

9. Mahlah

10. Socoh

11. Yechida

12. Bikkurim

13. Idalah-abal


CD2
1. Tannaim
2. Nefesh

3. Abidan

4. Mo'ed

5. Maskil

6. Mishpatim

7. Sansanah

8. Shear-jashub

9. Mahshav

10. Sheloshim

11. Mochin

12. Karaim




albüm/sanatçı bilgisi

Sevgili dostumuz Adan'ın deyişiyle "Akıllı desen akıllı değil, deli desen hiç değil, kendine özgü müzisyen:)

Enstürmanı Alto Saksafon'la harikalar yaratırken diğer bütün enstrumanları da unutmaz, o kadar çok albümü vardır ki sayısını kendisinin bile bilmediğini sanıyorum-1953 Newyork doğumlu bu dahinin bu kadar albümü nasıl ürettiği merak konusudur.


Onunla ilgili bir sürü şehir efsanesi bulunmaktadır-her albümünde farklı birşey denemekte hatta aynı albüm içinde parçalar birbirinden ayrı tellerden çalmaktadır. Albümlerin hangi sınıfa girdiğini kimse tespit edememiştir, Avant-garde, jazz, punk jazz, doğaçlama ve çağdaş klasik müzik, klezmer, rock, country tarzında müzikleri denemiştir-aynı albüm içinde farklı türleri bile kullanmıştır, bazı albümleri insanı sinir edecek kadar çok deneyseldir-bazılarını da günlerce dinleyebilirsiniz.

İlk albümü Naked City-1989 ile dünya çapında dikkatleri üzerine çekmiştir. Konserlerine gidenler Zorn'un performansına hayran kaldıklarını söylemişlerdir. Film ve belgeseller için de müzikler yapmıştır. Yorumcu, yapımcı, besteci, aranjör, çoklu enstrumantalist..

Bloga eklediğimiz albüm içinde klasik, jazz ve doğu motiflerini barındıran dinlenesi bir albümdür-2 CD lik bu albümde sadece 1-2 parça deneyseldir:) tanıdık gelecek parçalar göreceksiniz ve değişik yorumlanışını..


diğer albümlerinden
Müzikle ilgili bir üniversitede yönetici olsam bitirme tezi olarak verirdim Zorn'un diskografisini biraraya getirme işini , bu linkten bakarsanız hak vereceksiniz bize..

web sayfası

Albüm yapmaktan bir web sayfası yapmaya vakti kalmamış ne yazık ki.. Büyük sanatçıların böyle bir dertleri yok sanırım...

1 yorum:

sanem uçar dedi ki...

Bu videoda hoşuma giden bir çok şey var:)

Öncelikle John Zorn un davranışları. Bir çok şef te görmeye alıştığımız davranıştan çok uzakta grubu müziğe başlattıktan sonra keyifle sandalyesine kurulması ve müziği eğlenerek dinlemesi.

Bir şef değil de müzik dersindeki bir öğretmen edasıyla öğrencilerinin çalışına dikkat kesilen eğitimci tavrı...

Grubu oluşturan müzisyenlerin yaptıkları işe konsantre olmalarının dışında yine tıpkı John Zorn gibi çalgılarıyla bütünleşmeleri...

Herkesin yaptığı işten büyük bir keyif alırken yüzlere yansıyan ışıltı...

Özetle o an ın içinde olmaları...

Özellikle son zamanlarda hemen herkesin müziksever kimliğinin dışına çıkarak müzisyen edasına büründüğü, yada müzikte otorite söylemlerine başladığı her alanda, başarıya giden yolun öncelikle saygı olduğunun unutulmamasının kanıtı bu video.

Hiç bir şey o kadar kolay değildir, dinleyici olmakta..

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..