...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

10 Haziran 2010 Perşembe

.:Ralph Towner-2009-Chiaroscuro with Paolo Fresu:.




01. Wistful Thinking
02. Punta Giara

03. Chiaroscuro

04. Sacred Place

05. Blue In Green (Miles Davis)

06. Doubled Up

07. Zephyr

08. Sacred Place (reprise)

09. Two Miniatures

10. Postlude


Ralph Towner: classical, 12-string and baritone guitars
Paolo Fresu : trumpet, flugelhorn


albüm bilgisi

'Chiaroscuro' caz çevrelerinde kendi namına haklı bir üne kavuşmuş iki sanatçının ABD'li gitarist Ralph Towner ile İtalyan trompetçi Paolo Fresu'nun sıradışı düetlerini içeren bir albüm.

Dinleyicileri açılış parçası olan Wistful Thinking'in ilk notalarından, kapanış parçası olan Postlude'e uzanan nefis bir yolculuğa çıkaran Towner ile Presu ikilisi albümü İtalya'nın Udine şehrinde kaydetmişler. İkilinin Miles Davis/ Bill Evans klasiği 'Blues in Green' yorumuna ancak şapka çıkarılır.




Ralph Towner

Besteci, aranjör ve enstrumantalist (Çaldığı enstrumanlar: on iki telli gitar, klasik gitar, piyano, synthesizer, perküsyon ve trompet.)

1940 Chehalis-Washington'ta müzikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak doğdu, annesi piyano öğretmeni, babası bir trompetçidir. Bütün dahi insanlarda olduğu gibi piyanoyu doğaçlama çalmaya 3 yaşında başladı.

Ralph Towner'ın daha önce blogta yer alan albümü



Paolo Fresu

1961 Sardunya doğumlu. Besteci, aranjör ve trompetçi

Trompet çalmaya 11 yaşında başladı Cagliari Konservatuarı'ndan mezun oldu halen üniversitede öğretmenlik yapmakta, çeşitli Jazz Seminerleri vermektedir, ayrıca tiyatro, film, radyo ve TV için müzikler yapmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..