...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

17 Ocak 2010 Pazar

.:Keith Jarrett- 2000-Personal Mountains:.





1.Personal Mountains
2.Prism

3.Oasis

4.Innocence

5.Late Night Willie


albüm bilgisi

Burada Keith Jarrett ile ilgili bir kaç albüme rastlayabilirsiniz.

Gerçekten müzik dünyasının gelmiş geçmiş en büyük dehalarından biridir. Klasik müzikteki olağanüstü yeteneği aynı zamanda jazz' da da kendisini gösteririr.

Bu albüm kendisi gibi dahi diğer müzisyenlerle beraber yaptığı jazz albümlerinden biridir.

Keith Jarrett hem jazz hem klasik müzikte bir piyano virtüözü. Her iki türde de bu denli kabul ve takdir gören belki de tek müzisyendir. Müzik dünyasında onu dahi sınıfına sokan en önemli özelliği doğaçlama konusundaki büyük yeteneğidir.

Bu anlamda onun söylediklerine kulak verelim;

“Solo konserlerimde sahneye çıkıp piyanonun başına oturduğumda ne çalacağım hakkında hiç bir fikrim yok. İlk tuşa basıyorum ve arkası kendiliğinden geliyor. Herkes bana bunu nasıl yaptığımı soruyor. Hepsine de aynı cevabı veriyorum: Bilmiyorum, yapıyorum işte.”

Büyük usta açıklamalarına devam ediyor ve aslında bu büyük yeteneğinin nasıl oluştuğunu anlayabiliyorsunuz onun cümlelerinde;

” Jarrett’ın aynı röportajdaki şu sözlerinde nasıl yaptığının ipuçları saklı: “Bütünselci niteliği nedeniyle doğaçlama yapmak demek, herşeyinizi ortaya koymak demektir. Gerçek zamanlıdır, düzeltme yapmak imkânı yoktur. Sinir sisteminizin, her türlü beklenmeyen gelişmeye karşı hazırlıklı olması gerekir.”

Keith Jarrett adını jazz dünyasında ilk kez saksafoncu Charles Lloyd, sonra da Chick Corea ile dönüşümlü olarak çaldığı Miles Davis’in orkestrasıyla duyuruyor.

Daha sonraki yıllarda kendi adına bağımsız olarak müzik yapmaya karar verdiğinde Avrupa’da iki grup kuruyor.

Paul Motian ile American Quartet ve saksafoncu Jan Garbarek, basçı Palle Danielsson ve davulcu John Christensen'dan oluşan ile European Quartet.

Bu albüm European Quartet adı altında tümü Iskandinav arkadaşlarıyla yaptığı bir albümdür.

Gerçekten söz konusu Jarrett olduğu zaman hangi albümünü eklesem diye düşündüğüm bir başka sanatçı hemen hemen yok gibidir. Çünkü Jarrett in her albümü ister solo olsun, ister olmasın müzik adına gerçekten en güzel örneklerin verildiği eşsiz albümlerdir.

Bu albümde de kimi öncelikli olarak dinleyeceğimi hiç bir zaman kestirememişimdir. Her dinleyişimde farklı tınıları yakalayabildiğim ve müziğin inanılmaz dünyasında kendimi bulduğum albümlerden sadece bir tanesidir.

albüme eşlik eden sanatçılar

K.Jarrett: Piano,Percussion
J.Garbarek: Tenor nad Soprano sax.
P.Danielsson: Double bass
J.Christensen: Drums

web sayfası fan sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..