...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

20 Ocak 2010 Çarşamba

Ray Brown-Laurindo Almeida-Moonlight Serenade




1. Mondscheinsonate/'Round About Midnight
2. Samba de Angry

3. Beautiful Love

4. Air on a 'G'-String
5. Malaguena
6. Blue Skies

7. Make the Man Love You

8. Inquietação

9. My Man Is Gone

10. Laurindos

11. Mondscheinsonate

12. Beautiful Love

13. Air

14. Malaguena

15. Blue Skies

16. Make the Man Love You

17. Inquietação




albüm bilgisi

Ray Brown

1926-2002 yılları arasında yaşamış Amerikalı büyük kontrobas ustasıdır. Sekiz yaşında müzik hayatına piyano öğrenerek başladı. Lise yıllarında ise trombone çalmaya başladı ve sonunda onunla bütünleştiğine inandığım kontrobas çalmaya başladı.

Jazz müziğinin kontrobas denilince akla gelen ilk isimlerindendir. Birlikte müzik yapmadığı kişi hemen hemen yoktur. Hatta bir ara ünlü jazz solisti Ella Fitzgerald ile evlenmiş efsanevi bir ustadır.

Burada diskografisini gerçekten yazmayı çok isterdim. Bu diskografinin çokluğu karşısında ne denli müzikle iç içe olduğunu kolaylıkla görebiliriz. Nerdeyse yüzlerce albümü olan büyük bir ustadan söz ediyoruz çünkü.

Laurindo Almeida

Bu müzisyende 1917-1995 yılları arasında yaşamış olan klasik ve jazz gitarda son derece önemli Brezilya' lı müzisyendir.

Rio de Janerio' da klasik İspanyol gitar çalmayı öğrenerek başlayan müzik serüveni yaşamının son anına kadar devam etmiştir.

Müzik yaşamı boyunca klasik ve jazz' ı birlikte götüren büyük sanatçı bu albümde jazz' ın ustalarından biriyle yaptığı albümde tahmin edebileceğiniz gibi son derece ilginç bir kompozisyonun ortaya çıkmasına neden olmuşlar.

Dinleyeceğiniz albümdeki çoğu eser klasik eserler olmasına karşılık iki ustanın son derece naif jazz yorumlarıyla farklı bir sentez oluşturmuştur.

Benim zaman zaman hangi müziği seçmeliyim diye zorlandığım anlarda seçememe durumuna düştüğümde sığındığım albümlerdendir. Çünkü bir tek yöne bağlı kalmayıp müziğin çeşitliliğinde zenginleşen bir dünyanın kapılarının aralayıcısı olan albümlerdendir.

web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..