...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

16 Ocak 2010 Cumartesi

Elemér Balázs Group-Our Worlds Beyond



1. Tales of the Woods
2. Together Alone
3. Bangalore
4. Intro
5. Sadness
6. Midwest
7. 75th Cross
8. Dance With the Wind
9. Sweet and Bitter
10. Hungarian Folk Song
11. My Favorite Things

grup üyeleri

Klara Hajdu - vokal
Winand Gábor - vokal
Andras Des - perküsyon
David Lamm - gitar
Marton Soos- bas
József Balázs - klavye
Elemér Balázs - davul



albüm / sanatçı bilgisi

Macar topraklarından güzel bir grup

Balazs Elemer Grup 2000 yılında kurulmuş Macar jazz grubudur. Bu topraklar gerçekten jazz konusunda oldukça güzel müzisyenleri yaratabiliyor. Sanırım bunda etken olan şeylerin başında halk müziklerindeki çeşitlilik geliyor. Yurt içinde bir çok ödül alan grup yurt dışında da çeşitli jazz festivallerinde göz dolduran gruplardan bir tanesidir.

Son derece farklı ritimsel özellikleri ve etnik yapıyı da içeren müzikleriyle başarılarının devamlı olacağı konusunda şüpheye yer bırakmıyorlar.

Dünyanın hemen yer yerine konser vermeye giden grup gittikleri ülkenin etnik özelliklerini de müziklerine taşıyorlar. Popüler kültürün dışında etnik özellikleri kullandıkları gibi Rönesans ve Barok dönemlere ait özellikleri de müziklerine katıyorlar. Doğal olarak ortaya dinlemesi son derece keyifli bir grup çıkıyor.

Size jazz müziğini farkında olmadan sevdirecek bu grubun tüm albümleri aynı etkiyi yapıyor, albümü dinlemeye başladığınızda müziği değiştirme hissini duymuyorsunuz kesinlikle..

diğer albümler

-Early Music-2007
-Best-Live 2001-2006 Consert in Budapest
-Magyar Nepdalok-2005
-Refracting Sounds-2004
-Our World Beyond-2003
-Around The World-2002

web sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..