...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Ocak 2010 Perşembe

Kerstin Blodig-Ian Melrose-Kelpie



01. Kraka
02. Mine Viser
03. Kelpie
04. Halling Fra Elverum
05. Villemann Og Magnhild
06. Bedlam Boys, Bedlam Girls
07. Sven Svane
08. Guten Og Mann, Fillefant Ril
09. The Battle of Waterloo
10. Paddy Goes to Tunisia
11. Nelaugvatn Reels
12. Polska Efter Lars Orre
13. Sumarnatta



albüm / sanatçı bilgisi

Albümün ismi İskoç mitolojisinden alınmış. Kelpie İskoç mitolojisinde bir çeşit su perisidir. Dalga şeklinde yeleleri ve kadın vücuduna benzer gövdeleri vardır.

Norveç kıyıları yakınlarında Nokken adı altında anılıp her çeşit kılığa girerek göl kıyısından geçen insanları kandırıp suyun altındaki evlerine götürürler. Bu iki Kelpie'nin amacı da bize müzikleriyle bu işi yapmak sanırım, o yüzden dinlerken dikkatli olmanızı öneriyoruz:)

Thomas Loefke, Padraig ve Noel Duggan geleneksel Kelt ve İskandinav müziğine sıradışı bir özellik katarak bu müziklerin harmonik yapısı ve ritimleriyle kaynaştırmayı çok iyi başarıyorlar.

Müziklerinde
fingerstyle gitar tekniğiyle birlikte groovy mızrap tekniği son derece temel özellikleri içeriyor. Eski ve yeni bir arada kullanılarak doğaçlama fikirleri üreten karmaşık vokal ve enstrumantal düzenlemeleri müziklerinde yakalayabilirsiniz.

Kerstin Blodig
=============
Iskandinav ve Celtic müziğinin tercümanı olarak niteleyebiliriz. Müzikoloji eğitimi almıştır. Sanatçının solo performanslarında Norveç köklerine ait özellikleri görebilirsiniz. Sahnede Norveç Halk müziğine özellikle vurgu yapması bu yönünü ön plana çıkarmaktadır. Akustik gitarda en iyi kadın gitarist olmak amacı taşıyan Blodig bu yolda emin adımlarla ilerliyor diyebiliriz rahatlıkla..

web sayfası my space



Ian Melrose
=============
Ian Melrose ise çok yönlü akustik fingerstyle gitaristi, eski Clannad gitaristidir. Middlesbrough, İngiltere'de doğmuştur. Babası İskoç Fiddle Orkestrası üyesiydi. Doğal olarak aileden gelen geleneksel bir müzik anlayışıyla büyüdü.

1981 yılında Edinburgh Folk Festivali ' ne katıldı ve ardından " Twilight-Modern Folk Düzenlemeler " ismiyle bir albüm çıkardı.

Bu albümle büyük bir isim yaptı.

web sayfası my space

1 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Şimdi çok büyük bir keyif aldım hiç beklemediğim bir anda:)

İskandinav müziğinin, özellikle Norveç geleneksel halk şarkılarını yorumlamalarıyla benim için özel bir yeri olan sanatçının albümünü görmek beni güzel anılara götürdü.

Teşekkürler dostlar, hiç beklemediğiniz bir anda neye uğradığınızı şaşırabileceğiniz,sizi sarsacak kelpielere aldanmamayı öğretselerde bizlere öyle bir çekiciliği vardır ki zaman zaman kelpielerin, insan onunla bütünleşmeyi de isteyebilir:)

Onlar her kılığa girebilirler, inanılmaz bir mitolojik kahramandır bence:)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..