...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

20 Ocak 2010 Çarşamba

Kathryn Stott-Mondelci-Koechlin-Le Saxophone Lumineux



1-15.
15 Etudes for Saxophone and Piano, Op. 188

16-22.
7 Pieces for Saxophone and Piano, from Op. 180


Süre: 72:33

Performers:
Federico Mondelci-Saxophone
Kathryn Stott-Piano




albüm bilgisi

Piyano denilince akla gelen en önemli İngiliz piyanisttir. Çok küçük yaşta başlayan piyano eğitimini konser piyanisti olarak sürdüren Kathryn Stott Royal Academy of Music ve Chetham's School of Music te piano öğretmeni olarak ta çalışmalarına devam etmektedir.

İngiliz ve Fransız klasik piyano müziği, çağdaş piyano müziği ve tangoları en iyi yorumlayan piyanistlerin başında gelir.

Müzik geçmişi bir çok başarılarla dolu olan Kathryn Stott klasik müziğin dışında Yo-Yo Ma ile birlikte yaptığı çalışmalarla da adını duyurmuş piyanistlerden bir tanesidir.

Hatta bu albümlerden Soul Tango ve Obrigado Brezilya albümleriyle Grammy ödülü almış bir sanatçıdır.

Yo-Yo Ma dışında bir çok sanatçıyla da işbirliği içerisinde olan Kathryn Stott piyanoya olan hakimiyeti ve çaldığı eserlerin teknik özelliklerini en iyi bilen ve yorumlayan sanatçı olarak müzik tarihindeki yerini çoktan almış durumdadır.



Federico Mondelci

Kathryn Stott

1 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Bu büyük piyanisti burada görmekten dolayı duyduğum mutluluğu sizlere anlatamam.

Çok ama çok teşekkür ediyorum, saksafonun olağanüstü tınısıyla bütünleşen son derece güzel bir albüm, bir kez daha teşekkürler...

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..