...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

24 Ocak 2010 Pazar

Antranig Kzirian and Barrett Yeretsian History Volume-2


1 -Im Lav
2 -Erzerumi Shoror
3 -Hovivi Yerkuh
4 -Kani Vor Janim
5 -Nazani
6 -Yes Bujoor / Sari Seeroon Yar
7 -Adanayi Voghpuh
8 -Coddle
9 -Turcheyi
10 -Shalakho Variation



albüm bilgisi

Ermeni folk ve klasik müziklerinden derlenmiş, çağdaş yorumlanmış bir albüm..

Albümde, Udi Antranig Kzirian, vurmalılarda Barett Yeretsian, piano da Greg Hosharian yer almış. Her 3 müzisyen de kendi alanlarda çeşitli ödüller almış. Daha ilk albümleriyle ses getirmişler, ünlü Ermeni müzisyen Ara Dinkjian' ın grupla ilgili olumlu eleştirileri var..

Antranig Kzirian, önce Uluslararası İlişkilerden mezun olmuş ardından Hukuk fakültesini bitirmiş ve sonra ud çalmaya başlamış:) ud'un yanında gitar ve keman çalıyor ayrıca çok
da yakışıklı sayılır:)

Barett Yeretsian, bir Ermenistan ziyareti yapıyor ve o günden sonra Ermeni Müzigi'nin içinde buluyor kendini

Greg Hosharian ise pianist. Babası Ermeni Filarmoni Orkestrası'nda şeflik yapmış besteleri var ve eğitmen. İlk öğretmeni babası olmuş zaten, beş yaşında piano çalmaya başlamış böylece, müzik eğitimi süresince beste yapmış ve bir sürü ödülün de sahibidir..

hamiş: ( eğer 4-5 yaşına kadar herhangi bir enstruman çalamıyorsanız- sanat değeri taşıyan bir tablo yapmadıysanız, okuma yazmayı henüz çözmediyseniz bu işlerden uzak durun diyorum -çünkü gerçekten sanat yaşamında bir değer olmuş kişilerin hepsinde böyle bir ölçü var ne yazık ki:)

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..