...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

8 Aralık 2009 Salı

Jean-Pierre Rampal-Lily Laskine-Japanese Melodies for Flute and Harp



1. Moon Over Ruined Castle
2. Lullaby from The Chûgoku Area

3. Aka Tombo (Red Dragonfly)

4. Chinchin Chidori

5. Iwate Cow-Herding Song
6. Defune (Setting Sail)
7. Kono Michi (This Path)

8. Hanayome Ningyô (Bridal Doll)

9. Rain Falls on Jôgashima

10. Hana (Blossoms)

11. Sakura Sakura


total playing time: 44:21 min
recorded in June 1969

Composed by
Rentaro Taki, Kosaku Yamada, Hidemaro Konoye
Haseo Sugiyama, Tadashi Yanada, Akio Yashiro




albüm bilgisi

1922 Marsilya doğumlu Fransız flütçü

Marsilya konservatuarında bir süre öğrenim gördükten sonra tıp eğitimi alan Rampal daha sonra Paris Konservatuarı'na girdi. Flütçülüğe ise Vichy operasında başladı (1947-1951)

1968 yılından sonra eş zamanlı flüt dersleri vermeye ve Paris Konservatuarı'nda kadrolu flütçülüğüne devam etti.

Vivaldi, Haydn gibi bestecilerin eserlerini flüt için yeniden yazdı. turnelerindeki repertuvarlarında genellikle 18. yüzyıl eserlerini işledi.

1945 yılında Fransız Nefesli Çalgılar Beşlisi'ni, 1953'te Paris Barok Müzik Topluluğu'nu kurdu. Teknik olarak yumuşak, çok temiz üflenen seslerle kaynaştırması ve parlak ton nüanslarıyla ün kazandı. Andre Jolivet ve Francis Poulenc onun için beste yaptılar.

Sanatçı 20 mayıs 2000 yılında kalp krizinden Paris'te yaşamını yitirdi.

Benim için de klasik müzik ve flüt deyince akla gelecek ilk isimlerden biridir Rampal, onu ilk defa Zülfü Livaneli'nin kitaplarının birinde ismi geçerken farketmiş ve sonra albümlerini bulup dinlemeye çalışmıştım. Çaldığı enstrumana ne kadar hakim olduğu bu işten hiç anlamayan birinin bile farkedeceği bir özelliğidir.

Bu albümde geleneksel Japon ezgilerini o nefis flütüyle yorumlayarak bize sonsuz bir gevşeme / bulutlarda gezinme fırsatı vermektedir.

sayısız albümü vardır.


web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..