...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

8 Aralık 2009 Salı

.:Adam Hurst- Ritual-2009 / Dwelling-2007:.





1 Ritual
2 Wellspring

3 Seduction

4 Threshold

5 Vessel

6 Longing

7 Chant

8 Return

9 Unseen

10 Midnight Waltz



Adam Hurst-Dwelling-2007





1 Morning
2 Beloved

3 Invocation

4 Entrance

5 In Between

6 A Moment

7 Forgotten

8 The Beyond

9 Dwelling

10 Seclusion

11 Luminescence

12 Abandonment

13 Remaining



albüm bilgisi

Orta doğu, Hint raga müziklerinden etkilenmiş ve çelloyu olağan üstü bir farklılıkla kullanan büyük bir müzisyendir. Çellonun insan sesine en yakın tınıyı veren bir çalgı olduğunu bildiğimizden bu çalgıda yaptıkları inanılmaz bir ağıt şekilde kulaklarımıza yansırken, melodiler farklı bir ağıta dönüşüyor onun müziklerinde.

Çello çalmanın dışında oryantal dans, bale, çağdaş dans için bir çok müzik bestelemiş müzisyen son derece mütavazi bir şekilde müzik hayatına devam ederken diğer çalgılarıda kullanmayı ihmal etmiyor. Gerçekten onları da olağanüstü bir şekilde çaldığını söyleyebiliriz.



Müzik hayatına Skidmore Kolejindeyken başlayan ve Brown Üniversitesi'nde bitiren, aynı zamanda Rhode Island Tasarım okulundan da mezun olan Adam Hurst bir çok yönüyle sanatında içinde olan kişilerden.

Gerçekten özellikle çello da bir çok idol varken, ayrı bir yerde olmayı başaran müzisyenlerden. Çünkü alışagelmiş melodilerin ötesinde ruhunun ta derinliklerinden gelen duygularla yazdığı eserler çalgısıyla öylesine bütünlük sağlıyor ki, ister istemez o çello çaldığında farklı bir çalgı dinliyor gibi hissediyorsunuz kendinizi.



Çalgısıyla bütünleşen, bütünleşmenin ötesinde müziğe ve bu çalgıya başka bir derinlik kazandıran önemli müzisyenlerden bir tanesi....

Babaannemin çalışmayla geçen bir günün ardından akşam torunlarından birine sırtını ovdurmasından sonra söylediği bir söz vardı: "pambık gibi oldum..." Adam'ımızı dinledikten sonra "pambık gibi" olacaksınız:)
diğer albümler

-2005-Passages
-2006-Illusions
-2007-Dwelling
-2008-Ruin
-2008-Wanderer
-2009-Ritual
-2010-Elegy
-2010-From Silence
-2011-The Secret
-2012-Obscura
-2012-Festivale



web sayfası

4 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Günlerden beri bu adamın var olan ezgilerini dinliyorum.Her dinleyişimde öylesine çok bütünleşiyorum ki müzikle çok uzun zamandır böylesine odaklaştığım ve melodilerin sihirli dünyasında kendimi bulduğum bir müzisyen dinlememiştim.

Bu anlamda size ve Sanem hanım a binlerce kez teşekkürler. İnanılmaz bir ikilisiniz ve iyi ki varsınız gerçekten.

Burada diğer albümlerine ulaşmaya çalışacağım ve bulabilirsem sizlerle paylaşırım ama şimdilik var olanlarla yetinmesini bileceğimden emin olabilirsiniz.

İnanılmaz bir müzisyen , inanılmaz bir yorum, inanılmaz farklı bir dünya...

ocean dedi ki...

Sezgisel akıl kanat açıp uçuyor ve bileşik duygularla nereye gideceğinizi şaşırıyorsunuz:)
Üstelik ilk dakika da teslim alıyor
İyi müzik bu işte..

Çok güzel, teşekkürler.

Sevgili Adan,ne iyi ettiniz haber verdiniz:)

serin dedi ki...

Gerçekten güzel, yo yo ma ya bir rakip çıktı desenize.

Teşekkürler

Anonymous dedi ki...

bu gerçekten harika... aldı götürü

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..