...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Aralık 2009 Pazar

Kiri Te Kanawa-Mormon Tabernacle Choir-Songs of Inspiration




- J Strauss II-Nonnenchor (from Casanova)
- Gounod-O Divine Redeemer
- Verdi-Va, pensiero (from Nabucco)
- Mendelssohn-Hear My Prayer
- Beethoven-Hallelujah
- Bach & Gounod-Ave Maria
- Mascagni-Regina Coeli
- Franck-Psalm 150
- Mendelssohn-Auf Flugeln des Gesanges
- Robertson-Come, Come, Ye Saints
- Rodgers-Hammerstein-You'll Never Walk Alone
- Bishop-Home Sweet Home (sung in Maori)
- Rodgers-Hammerstein-Climb Every Mountain



albüm bilgisi

Sesi ve güzelliğiyle hayranlık uyandıran ünlü lirik soprano..

1944 Yeni Zelanda doğumludur, babası '
Maori Yerlisi 'dir, fakat gerçek ailesi tarafından evlatlık verilmiş ve daha sonra gerçek ailesi olacak aile tarafından evlatlık olarak büyütülmüştür..

1971'de Londra Opera'sındaki 'Le nozze di Figaro' operasındaki kontes rolüyle bir gecede ün sağlamış, tüm kritiklerden tam not almıştır.. 1981'de Prens Charles'in düğününde şarkı söylemiş, daha sonra kraliyet ailesi tarafından da "
dame " unvanıyla ödüllendirilmiştir..

Hala en çok beğenilen sopranolar arasında başta gelmekte.. Lirik sesinin tam uyduğu Mozart Operaları ve Strauss eserleri repertuarının ana kısmını oluşturur..

Tüm dünyada yapılan 2000 yılı kutlamaları sırasında Yeni Zelanda'da güneş doğarken sahilde senfoni orkestrası ile arkasında doğan şafak ile beraber söylediği arya unutulmaz enstantanelerden biridir..

Onu sadece aryalar söylerken değil, caz yorumlarken de dinleyebilirsiniz. Cazı sadece fon müziği olarak dinleyen birisiyseniz, Michel Legrand şarkıları ve Legrand'ın ona adadığı "
magic"i dinlerken, büyük bir ürperti duymazsınız belki ama sesine hayran kalabilirsiniz tereddütsüz.

Azerice de "
kiri ", 'sus artık ' anlamına gelir. Ama bu 'Maori kızı ' hiç susmasın bence kulaklarımızın ona ihtiyacı var çünkü:)

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..