...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

24 Aralık 2009 Perşembe

Chopin-August Symphony-V.Tsabropoulos



Valse Opus 64, No 1
Valse Opus 64, No 2
Valse Opus 69, No 1
Valse Opus 69, No 2
Valse Opus 70, No 3
Polonaise Opus 26, No 1
Mazurka Opus 6, No 1
Mazurka Opus 7, No 1
Mazurka Opus 30, No 1
Mazurka Opus 33, No 1
Mazurka Opus 67, No 2
Mazurka Opus 67, No 4
Nocturne Opus 32, No 1
Nocturne Opus 55, No 1
Nocturne Opus Postume, No 16
Ecossaise Opus 72, No 3
Prelude Opus 28, No 4




albüm bilgisi

Fryderyk Franciszek Chopin 1791-1849 yılları arasında yaşamış Polonyalı bir bestecidir. Özellikle piyano denilince akla gelen ilk isimlerdendir. Gerçekten de piyano'da yeni tınlama olanakları ortaya çıkarmış, o dönemlerde piyano'da yapılmayan bir çok tekniği kullanarak piyano'nun gelişiminde bulunmuş çok büyük müzisyenlerdendir.



Melodilerindeki armoniler inanılmaz güzelliktedir. Müzikte ritim, armoni ve melodiyi büyük bir ustalıkla kullanıp çığır açan bestecilerdendir.

Yaşamının büyük bir kısmını babasının memleketi olan Fransa'da geçirmiş olmasına rağmen ana toprağı olan Polonya onun için daima önemli olmuştur.

Çok genç yaşta veremden kaybettiğimiz Chopin' in iki tane önemli vasiyeti vardı. Bunlardan biri;

Cenazesinde Mozart'ın Requiem'inin çalınması ve kendi bestesi Marche Funébre-Cenaze Marşının ve bitmemiş tüm eserlerinin yakılması...

(cenazesinde Mozart'ın Requiem' i çalındı ancak kendi bestesi yakılmadı. İyi ki yakılmadı çünkü güzel eserlerden bir tanesidir.)

Diğeri de;

Öldükten sonra kalbinin çıkarılarak Polonya'ya gönderilmesiydi.
(Bu isteği yerine getirildi.)

Bu albüm daha önce kendisini tanıttığımız Yunanlı piyanist
Vassilis Tsabropoulos tarafından mükemmel bir şekilde yorumlanmış albümdür.

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..