...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

20 Aralık 2009 Pazar

Renaud Garcia-Fons-2009-La Linea Del Sur




01 - La Línea Del Sur
02 - Caballera De Mi Amor

03 - Gare Saint Charles

04 - Valsería

05 - El Agua De La Vida
06 - La Silhouette
07 - Nada
08 - Agua Dulce
09 - Cante Del Barco

10 - Veré

11 - Enamorada


Renaud Garcia-Fons, 5-string double bass
David Venitucci, accordion
Kiko Ruiz, flamenco guitar
Pascal Rollando, percussion
Esperanza Fernández, vocals tracks 2-5-11


albüm bilgisi

Kendi sitesinde anlatıldığına göre müzikle İspanya'nın Katalan bölgesinde doğan sanatçının müzikle tanışması 5 yaşında iken aldığı piyano ve klasik gitar eğitimi ile başlamış. Daha sonraları Paris Konservatuarında kontrbas eğitimi almaya başlayan sanatçı çeşitli orkestralarda teknik ve performansını geliştirme şansı buldu . Aynı zamanda kontrbas için yeni ve değişik bir teknik geliştirmiş olan Suriye'li kontrbas üstadı François Rabbath'ın da öğrencisi olan Renaud Garcia-Fons hem Rabbath'ın besteleri sayesinde doğu müziğinin derinliklerine inebildi, hem de o dönemde yer aldığı Le Big Band Roger Guerin grubunda Kenny Clarke ve Sam Woodyard gibi ünlü davulcular ile birlikte çalışma olanağı buldu.

21 yaşına geldiğinde Paris ve Aubervilliers 'de açılan yarışmaları kazanan sanatçı Fransız Kültür Bakanlığı tarafından Kontrbas eğitimi konusunda profesör ünvanı verilerek ödüllendirildi .

Bu dönemden sonra çalışmalarına bağımsız bir şekilde devam eden sanatçı kontrbasın limitlerini zorlayarak enstrümanını özgürleştirme çalışmalarına başladı. Emprovizasyonlarını, müziğine temel teşkil eden üç ana müzik olan caz, etnik müzik ve çağdaş müzik üzerine kuran sanatçı zamanla kontrbasına beşinci bir tel ekleyerek kontrbasın teknik olanaklarını da arttırdı.

Konserlerinde kendine özgü çalış tekniği ile kontrbasından ud, tanbur ve hatta (uç örnekler olarak algılanabilir ama) kemençe ve nefesli sazların bir bölümüne yakın sesleri başarıyla elde eden sanatçı bunları teknik bir virtüözlüğün ötesinde çalmakta olduğu melodinin içine o kadar başarılı bir şekilde yerleştiriyor ki hiç yadırgamadan, rahatsız olmadan büyük bir zevkle dinlenebilir.

Renaud Garcia-Fons solo çalışmalarının dışında bir çok caz ve dünya müziği sanatçısı ile de çalışmalar yapmakta. Bunlardan ilk akla gelen örnekler olarak Pedro Soler, Vicente Pradal, Carmen Linares , Angélique Ionatos , Cheb Mami , Dhafer Youssef , Huong Tanh , ve Kudsi Ergüner'i sayabiliriz . Bunların dışında Vietnam kökenli gitarist Nguyên Lê'nin trio'sunda da çalan sanatçı, gitarist Gerardo Nunez ve perküsyonist Cepillo ile flamenko müziği yaparken , Anindo Chatterjee, Ken Zuckerman ve Keyvan Chemirani ile Hint müziğine odaklanmakta . (Kudsi Erguner'in Islam Blues, La Banda Alla Turca albümlerinde ve Tayfun'un Sessiz Bir Kelebeğin Rüyaları ve Dansları albümlerinde bas çalmıştır.)

Yorumculuğunun dışında 2004 yılında Scene Nationale de Sceaux'da çalınan World Chamber Music , kendi triosu ve İskoç Oda orkestrası'nın yedi solocusu için bestelediği oda müziği eserleri ile de öne çıkan sanatçı bir çok yerde emprovizasyonlara dayanan konserlerde vermekte .

Dünya müziği ve cazı hiç bir sınırlamaya tabii olmaksızın seven herkesin mutlaka dinlemesi ve arşivinde bulundurması gereken bir sanatçı. Son albümü La Linea del Sur'da son derece melodik, tüm müzikseverlerin dinlemekten zevk alacağı bir albüm yapmış.

La Silhouette parçası oldukça dikkat çekici bir parça

diğer albümler

-1992-Legendes
-1995-Pedro Soler-Suite Andalouse
-1995-Free Songs
-1995-Alborea
-1998-Oriental Bass
-1999-Fuera
-2000-Jazzspana -2
-2000-Acoustic Songs
-2001-Navigatore
-2004-Entremundo
-2006-Arcoluz
-2009-La Linea Del Sur
-2010-Mediterranees (2 CD)
-2012-Solo-The Marcevol Concert 

 

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..