...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

12 Aralık 2009 Cumartesi

Blues Paradise-My Favourites Blues and Ballads



1. Alvin Lee - The Bluest Blues
2. Neal Black - I Don't Get The Blues

3. John Lee Hooker - Chill Out

4. Snowy White - The Time Has Come

5. Chicken Shack - The Way It Is

6. Colin James - Standin' On The Edge
7. Slo Leak - Satisfy Me

8. Jerry Miller Band - Now I See

9. Eric Clapton - My Father's Eyes

10. Rick Derringer-Tough On Me Tough On You

11. Tosho - The Blue

12. The Mick Clarke Band - Cheap

13. Bugs Henderson-The Shuffle Kings-Blue Casino

14. Mike Dugan-The Blues Mission-Blue Eternity




albüm bilgisi

Bazen kendimi Kibar Celal diye takıldığımız arkadaşım gibi hissediyorum. Kibar Celal' in bu albümle hiç bir ilgisi yok bu arada, hatta müzikle ilgisi olmadığını bile söyleyebilirim.

Kendisi biyoloji öğretmeni olup bizlere okulda daima zor anlar yaşatmıştır. Bir iş yapabilmesi deveye hendek atlatmaktan çok daha zordur.

Tembel değildir, ama asıl yapılması gereken iş dururken o ilgisiz işleri yapma şampiyonudur.

Benimde yüklemem gereken bir çok albüm var ve hepsini kafamda sıraya koydum ama iş icraata gelince kafamdakilerden çok daha farklı albümleri yükleyerek asıl yüklenmesi gerekenleri yüklemeyerek Kibar Celal'e benzedim.

Albümü dinlediğiniz zaman beni affedeceğinizi umuyorum.

Çünkü;

Blues özellikle balladlar öylesine sarar ki beni, bir kapıldığım zaman sanki bu dünyada yaşamayan, her şeyin nazlı bir ahestelikle hareket ettiği yavaş çekim bir başka gezegenin kişisiymişim gibi hissederim.

Ve albüm, yani bu kadar olur diyeceğim, hepsi birbirinden ünlü bluescuların bir araya gelerek, en güzel bluesları söyledikleri farklı bir albüm...

Dinleyin derim, kendimi toparlamam rock dinlemekle doğru orantılıdır ve kendime geldiğimde söz aklımdakileri burada göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..