...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

17 Aralık 2009 Perşembe

Brooklyn Rider-Passport



1. Vagharshabadi Dance
2. Harvest Song

3. It's Cloudy

4. Festive Song

5. The Partridge

6. Brooklesca

7. La Muerte Chiquita

8. Plume

9. Crosstown


gurup üyeleri

Johnny Gandelsman : viyolonsel
Colin Jacobsen : viyolonsel
Nicholas Kordonlar : viyola
Eric Jacobsen : keman



albüm bilgisi

İsmini kendi yaşadıkları kasabalarından almışlar, aynı zamanda 20 yy.başında ortaya çıkmış Expresyonist hareketin de içindeki bulunan disiplinlerinden "Der Blaue Reiter/The Blue Rider " esinlenerek oluşturulmuş bir isim..

Yaptıkları müziği tanımlamaya kalktığımızda şu ibareleri rahatlıkla kullanabiliriz:
Maceracı, ilham verici, tutkulu vb. gösterişsiz ve amatör ruhla yapılmış doğaçlamalara benzeyen bir performansları var..

Albümün yapımcılığını da kendileri üstlenmişler. Grubun Violonselisti Johnny Gandelsman'ın bağımsız bir yapımcılık firması olan "In a Circle Records " a yaptırmışlar..

Albümdeki parçalara baktığımızda ortak bir payda olmadığını görüyoruz, çeşitli müzik türleri ve geleneklerine ait parçaların uyarlanmış halleri olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin bir parçada Ermeni kültürel tarihinin en önemli isimlerinden Komitas Vardapet topladığı halk ezgilerinden derlenmiş bir parçayı görmekteyken, diğer bir parçada (La Muerte Chiquita parçası ) ise Meksikalı ünlü rock group Cafe Tacuba'nın gene uyarlanmış bir hali karşımıza çıkmakta. Albümdeki Brooklesca parçası grubun violinistlerinden Colin Jacobsen tarafından yazılıp bestelenmiş

Gurubun üyelerinden biri daha önce Pers ve Çingene müziği yapan "Silk Road Ensemble" da yer almış, edindiği bütün deneyimleri yeni gurubuna aktarmıştır. Sonuçta 21. yüzyılın standart Oda müziği repertuarının ötesine taşıyan benzersiz bir albüm yapmışlar..

Bundan ayrı iki albümde daha ortak çalışmalar yapmışlar, bunlardan biri Kayhan Kalhor' la yaptıkları "Silent City " diğeri de Philip Glass'ın quartetlerinin yorumlandığı bir albüm.

2000 yılında Tanglewood'da viyolonist Yo Yo Ma' nın "İpek Yolu " projesinde Kürt bir aileden gelen tahran doğumlu sanatçı Kayhan Kalhor ile birlikte çalışmışlar "Sessiz Şehir " projesi 8 yıllık bir öğrenimin ve deneyimin ürünüdür ve doğaçlama bir şekilde başlar. Persian klasik müzik geleneğinde doğaçlamalar kullanılır. Batı müziğinde fazla kullanılmayan doğaçlama Kayhan Kalhor'la olan çalışmaları ve zamanla oluşan dostlukları sebebiyle gurupta doğaçlama yeteneğini de geliştirmiştir.

Müzik konusunda sürekli bir eğitim çalışması içinde olan grup büyük orkestralarla çalışmışlar, dünya çapında değişik guruplarla ortak konserler vermişler (Çinli flüt virtiözü Wu Man ile, ünlü kompozitorler Chen Yi, Osvaldo Golijov, Dimitry Yanov-Yanovsky, Shirish Korde ) ile çalışmışlardır.

2007 Minnesota Devlet Radyosunda 1 hafta boyunca performanslarını sergilemişler büyük beğeni toplamışlardır. Zamanlarının çoğunu Klasik Müzik repertuarını tarayarak ve kültürler arası etkileşimden çıkabilecek müzikleri keşfetmeye ayıran bu gurubu zevkle dinleyeceğinizi umuyorum.

Albümdeki İlk parça "Vagharshabadi Dance " ve 8.parça "Plume " dikkati çeken parçalardan.


web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..