...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

25 Kasım 2009 Çarşamba

Habib Koite-Bamada-Afriki




1.Namania
2.N'tesse

3.Africa

4.Fimani

5.N'ba

6.Mali Ba

7.Barra

8.N'teri

9.Nta Dima

10.Massake

11.Titati




albüm bilgisi

Habib Koité 'nin 2007 yılında çıkarmış olduğu bu albüm bir çok özelliğiyle dikkat çekmektedir.

Batı Afrika'lı 1958 yılında dünyaya gelen sanatçı Afrika'ya ait tüm renkleri müziğinde kullandığı gibi, yine Afrika'lı arkadaşlarıyla birlikte 1988 yılında kurduğu Bamada gurubuyla çeşitli jazz festivallerinin en aranılan ve beğenilen sanatçılarındandır.

Son derece güzel gitar çalabilen sanatçı, şarkıların bestecisi ve düzenleyicisidir. Şarkılarında Mali'ye ait geleneksel tonlar insanı bir anda kucaklayan özellik taşır.

Bu albüm etnik özelliklerle birlikte jazz' dan çok blues havasındadır aynı zamanda. Vokal olarakta Afrikalıların birbirine son derece benzeyen tınısal özellikleriyle birlikte son derece yumuşak olması insanı gerçekten farklı etkiliyor.

Bu albümde özellikle N'teri adlı parça back vokallerle de öylesine güzel bir uyum içersindeki, aynı zamanda geleneksel çalgıların dışında batı enstrumanlarının da çok güzel aranjesiyle eşsiz bir parça durumunda. Aslında tüm parçalar defalarca dinlenebilecek özellik taşıyor.

diğer albümleri

-Muso Ko-1995
-Ma Ya-1998
-Baro-2001
-Foly-2003
-Afriki-2007

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..