...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

22 Kasım 2009 Pazar

.:Agnes Buen Garnas-Jan Garbarek-Rosensfole:.




1.Innferd
2.Rosensfole
3.Margjit og Targjei Risvollo
4.Maalfri mi fruve
5.Venelite
6.Stolt oli
7.Signe lita
8.Lillebroer og Storebroer
9.Grisilla
10.Utferd


albüm bilgisi

Norveç'in Telemark bölgesinin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerinden bir tanesidir. Eski Norveç halk şarkılarını ve 'ballad' larını ortaya çıkaran bir sanatçıdır.

Büyük saksafoncu Jan Garbarek ile birlikte yaptığı bu albüm ise, bu antik eserlerin bir yerde güncellenmesidir.

Bu albüm, Agnes Buen' in sesiyle geçmişe dayanan mitlerin ve efsanelerin Garbarek'in olağanüstü performansıyla ortaya çıkmış etnik, jazz, new age gibi bir çok tarzı içinde barındıran oldukça farklı bir albümdür.

Bu albüm ve bilgiler için dostumuz Adan Karlı ya çok teşekkür ederiz. Gerçekten oldukça farklı bir albüm. Bir Garbarek hayranı olarak ister istemez ilgi alanıma girecekti ama vokal da öylesine büyüleyici ki, ister istemez insan hiç bir yere kıpırdamadan olduğu yerde müzikle bütünleşmek istiyor.

Son derece zarif bir yapılanması var müziklerin. Olağanüstü güzel bir vokal eşliğinde insanı bir anda sarıp sarmalayan yapısıyla mavi gezegenin aslında ne denli büyük güzellikleri içinde barındırdığını da düşünmeden edemiyorsunuz.

Mavi gezegenin kuzey bölgelerinden gerçekten çok önemli sanatçılar çıkıyor. Özellikle jazz' da yaptıkları büyük çıkışın nedenini bilmeyi isterdim.

Bizler için oldukça şaşırtıcı melodilerin ama bir o kadar da sıcak melodilerin kaynağı gibi bu bölgeler.

Antik özellikleri duyabiliyorsunuz , ama öylesine güzel güncelleşmiş ki sayın Karlı' nın dediği gibi günümüze ait oluvermiş birden. Özellikle Grisilla adlı parçada gerçekten geçmişle bugün arasında gidip geliyorsunuz.

web sayfaları

Agnes Buen Garnas | Jan Garbarek

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..