...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

22 Ekim 2009 Perşembe

.:Antonina Krzysztoń-2004-Dwa Ksiezyce:.


£ezki by Antonina Krzysztoñ on Grooveshark

1. Biały Wianek
2. Gdy Cię Ujrzałam
3. Usłysz Proszę
4. Ty
5. Kiedy Otworzył Ciężkie Drzwi
6. Kosowo Rwanda Betlejem
7. Nie Zapomnij Kochanie
8. Łezki
9. Dwa Księżyce
10. Uśmiecham Się
11. Pocałunki
12. Jest Cisza
13. Dziękuje Za Słońce
14. Ty Nie Oglądaj Się
15. Oto On


albüm/sanatçı bilgisi

1954 Krakow-Polonya doğumlu, müzik macerası 1980 yılında gitarist Andrew Wyrzykowski ile birlikte katıldığı bir festival'le başladı, üç yıl sonra doğduğu kent Krakowda düzenlenen gene bir öğrenci festivalinde birinci oldu, 1984-1992 yılları arasında Mark Walawender ile birlikte çalıştı. Çekoslovakya'nın 68 kuşağını temsil eden protest şarkılarıyla ünlü Karel Kryl 'ın ölüm yıldönümde "Ballads Karel Kryl" başlığıyla Czas Bez Skarg albümünü yayınladı.

Hem yazıp hem söyleyen sanatçılardan, güçlü bir sesi var-albümlerinin hemen hepsinde büyük bir uyum var baştan sona dinleme isteği uyandırıyor..Albümlerinde flüt, akerdeon, gitardan kuş seslerine kadar herşey var..


Bu Polonyalı için söylenecek çok şey var.

Herşeyden önce ona eşlik eden sanatçılar gerçekten olağanüstü yetenekli ve Chopin' in topraklarından çıktıkları her halleriyle belli oluyor.

Bazı albümlerine jazz bile diyebiliriz, özellikle "Kazda Chwila" albümünde piyanist bence harikalar yaratıyor.. Doğaçlamaları inanılmaz.

Bazı albümleri önceki albümlerinin daha gelişmiş şekli gibi ele alınabilir, ya da "en iyileri albümü" vardır ya, öyle yapmışlar.

Ama özellikle bu albümde çizdikleri çizginin tamamiyle dışında bir müzik yapmışlar ve minimalist çizgide bir klasik etki de var. Bildiğiniz gibi minimalizm'de etnik özellikler özellikle Uzakdoğu'ya ait melodiler çok fazlaca kullanılır. Bu albümde de Uzakdoğu tam olarak olmasa da pentatonik dediğimiz bir müzik şekline dokunmaya çalışmışlar ve ritimsel olarakta Afrika ritimlerini duyabilirsiniz.

Gerçekten kelimenin tam anlamıyla deneysel müzik denilen şeyi yapmışlar ve yine müziğin en ilginç döneminde...

Polonyalı kadınımızın sesi inanılmaz güzellikte, olağanüstü duru ve zorlanmadan çıkan saf ve naif bir ses aslında.

Ve yine bu albüm kullanılan çalgılar açısından inanılmaz bir albüm bize hiç yabancı gelmeyen çalgılara benzer çalgılar kullanıldığı gibi neredeyse bizim topraklarımıza aitmiş gibi algılanabilecek makamlar kullanılmış. Çok zengin bir müzik bilgileri olduğu su götürmez.

Mistik ve dinsel özellikleri de unutmamak gerekir çünkü o da var müziklerinde gerçekten çok fazla tanınmamış olmaları üzüntü verici çok değerli müzisyenler...

İnsanlar bu aralara sıkışmış linkleri indirir mi bilmiyorum ama bu albümü indirmezse bir insan gerçekten çok şey kaybeder gibi geliyor bana açıkcası:)


1990 Inne Swiaty
1992 Pieśni Postne
1993 Takie Moje Wędrowanie
1995 Czas Bez Skarg
1996 Kiedy Przyjdzie Dzień
1998 Każda Chwila
2000 Wołanie
2000 Złota Kolekcja "Perłowa Łódź"
2004 Dwa Księżyce


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..