...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

24 Ekim 2009 Cumartesi

.:Bobby McFerrin-Chick Corea-1996-The Mozart Session:.




Concerto for Piano and Orchestra in..

1. D minor, K.466/Prelude - I. Allegro
2. D minor, K.466/II. Romance
3. D minor, K.466/III. Rondo (Allegro assai)
4. A Major, K.488/Prelude - I. Allegro
5. A Major, K.488/II. Adagio
6. A Major, K.488/III. Allegro assai
7. Song for Amadeus (Sonata No. 2 in F Major, K.280/189e: II. Adagio)



albüm bilgisi

Benim için çok değerli albümlerden bir tanesi...

Klasik müziğin içinde büyüdüğümüzden sanırım bazen klasik müzikten uzaklaşıp diğer müzik türlerinin arasında dolaşsam da bir süre sonra kendimi ister istemez klasik müzik dinlerken bulurum ve ne kadar özlediğimi duyumsarım.

Mozart klasik müzikte en çok sevdiğim müzisyenlerden bir tanesidir. Gerçekten mavi gezegene gelmiş dahilerden bir tanesidir.

Ve bu albüm Mozart' ın çok sevilen melodilerinin yorumlandığı bir albümdür. Orkestra olağanüstüdür yine ve piyano'da eşlik eden sanatçı ise, Jazz müziğinde dinlemeye alıştığımız Chick Corea 'dır.

Kendisini Jazz müziğinde dinlemeye alışık olunca tamamiyle klasik bir tarz da piyano çalmasını bir an için yadırgarsınız. Ve dinledikçe ne denli büyük bir müzisyen olduğunu fark edersiniz.

Bobby McFerrin ise insan sesinin en doğal çalgı olduğunu bizlere en iyi örnekleyen sanatçılardandır. Ondaki bu olağanüstü yetenek Mozart' ın melodileriyle birleşince yine ortaya inanılmaz bir şey çıkar. Ve siz kendinizi kaybedersiniz.

Tüm olumsuz düşüncelerden arındığınız, hatta gelecek günler için gülümseyebildiğiniz albümlerden bir tanesi olup çıkar. Böylesine güzel şeyler yaratan insanoğlunun hiç bir kötülüğü ya da anlamsızlığı yaşatmayacağına inanırsınız.

Hepimizin ihtiyaç duyduğu bir albüm gibi geliyor bana.

Kaybolmak için....



web sayfaları


Bobby McFerrin


Chick Corea

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..