...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

8 Ağustos 2009 Cumartesi

Zulal-Armenian A Capella Trio-Zulal


01-Sari Sirun Yar
02-Im Xorotik Yar
03-Qeler Coler
04-Gaqav@ Trav
05-Sareri Hovin Merrnem
06-Vijak
07-Bingyol
08-Ghapama
09-Es Gisher
10-Hars Em Gnum
11-Zinch U Zinch Tam
12-Ororocayin



albüm bilgisi

2002' den beri birlikte Ermenice etnik müzik yapan Teni Apelian, Yeraz Markarian ve Anais Tekerian adlı üç Ermeni kadından oluşuyor, sadece insan sesi kullanılarak parçaları seslendiren bir A Capella üçlüsü. Ermeni müziğinin kırsal köklerinden beslenerek parçaları daha dinamik ve akıcı bir hale getiriyorlar-bizde de bu işi Kardeş Türküler yapmıştı- keyif alarak dinleyeceğiniz ve de daha önce dinlemediyseniz ilk defa tanışacağınız bir müzik türü..

diğer albümü : -Notes To A Crane-2008

Ermenice de Zulal, "duru, berrak su" anlamına geliyormuş..

1 yorum:

Anonymous dedi ki...

Albüm çok güzel voices adlı kendi albümüe eklicem her ülkeden oldu bu da uyum gösterecek çok süper bir albüm içinden en ii şarkısnı eklicem albümüme teşekkürler

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..