...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

30 Ağustos 2009 Pazar

.:The Moody Blues-Question of Balance:.



1. Question
2. How Is It (We Are Here)
3. And The Tide Rushes In
4. Don't You Feel Small
5. Tortoise And The Hare
6. It's Up To You
7. Minstrel's Song
8. Dawning Is The Day
9. Melancholy Man
10. The Balance
11. Mike's Number One
12. Question (Alternate Version)
13. Minstrel's Song (Original Mix)
14. It's Up To You (Original Mix)
15. Don't You Feel Small (Original Mix)
16. Dawning Is The Day (Full Original Mix)




albüm bilgisi

The Moody Blues 1964 yılında Michael Pinder ve Ray Thomas tarafından Birmingham'da kurulmuş İngiliz rock grubudur. Daha sonraları aralarına Greame Edge, John Lodge ve Justin Hayward katılacak rock çizgisini progressive rock tarzına doğru kaydıracaktır.

Kurulduğu yıllarda henüz dünyaya anlamsız bir şekilde bakan bebekken bu grupla tanışmam bir gazete ilanıyla olacaktı.

Müzik denildiğinde hatırladığım ilk kişilerden bir tanesi olan babam evimize yeni yeni evlerde kullanılmaya başlayan kasetçalarlı teyplerden bir tanesini almayı ihmal etmedi tabii bir müziksever olarak.

Eve gelen teypte minicik bir kaset vardı ve çok ilgimizi çekmişti doğal olarak. Sonra müzik dinleyebilmek için kasete ihtiyaç duyduğumuzdan hiç beklemediğimiz bir anda gazetede bir ilan gördük abimle...

Beş tane sanatçıdan oluşmuş kasetler şu fiyata, kabıyla birlikte evinize teslim edilir.... şeklinde bir yazıydı. Listedeki bazı sanatçıları tanıyorduk ama tanımadıklarımızda vardı. The Moody Blues da bunlardan bir tanesiydi.

Büyük bir cesaretle bu gazete ilanına cevap verdik ve bir süre sonra mavi bir kabın içinde beş kasetlik müzik kasetleri evimize geldi.

O anı hala hatırlarım. İlk bilmediğimiz The Moody Blues'la başladık. Hiç konuşmadan dinliyorduk abimle. Kaset bitince sözleşmiş gibi "bir daha" dedik ve kaseti başa sarıp bir daha dinledik. Sanki ilk dinlediğimizden farklıydı.

Her ikimizinde öylesine çok hoşuna gitmişti ki günlerce The Moody Blues yankılandı evimizde. Gerçekten her dinleyişte farklı bir yanı keşfediyorduk ve inanın Moody Blues'un böyle bir özelliği vardır.

Tabikii daha sonraları diğer kasetlerini elde etme çabalarına giriştik. Diğer kasetlerini dinlerken şaşırıyorduk.

Bu benim bildiğim müzik!!!!

Suzan Avcı, karşısındaki erkeği baştan çıkartmak için sitriptiz yapıyor arkada bir fon müziği... Aaaa Moody Blues'muş/ Nights In White Satin'miş bu parçanın adı:)

Ediz Hun sevdiği kadının bir hayat kadını olduğunu öğreniyor darmadağın oluyor gözü yaşlı bir şekilde kendini meyhanelere vuruyor, içiyor sarhoş oluyor, sokaklara atıyor kendini arkada bir fon müziği.....Aaaaa bu da Moody Blues'muş/melancholy man

Yıllarca en sevdiğim müzik gruplarından bir tanesi olmayı hep sürdürdü.

Bir çok anlamda rock tarihinde ilke imza atan gurup, progresif rock türünün kurucularındandır. Rock müzikte hemen hemen her türlü yenilikçi şekilleri müziklerinde kullanan Moody Blues, yan flüt gibi naif bir çalgıyı rockta kullanan ilk guruptur. Aynı zamanda rock eserlerini senfonik orkestrayla da birlikte seslendirmede bir öncülük yapacaklardır.

The Moody Blues bana göre de özellikle Mike Pinder'ın guruptan ayrılmasından sonra kabuk değiştirmiştir.

Benim Moody Blues hayranlığım Oktave albümüyle son bulmuştur diyebilirim. Kesinlikle kötü değildir ondan sonrada gelenler. Ancak dediğim gibi tarzdan epeyce uzaklaşarak hafif bir pop'a kayma olmadı değil.

Ancak buna rağmen, bu ilerleyen yaşlarına rağmen hala Moody Blues adını kirletmeden müzik hayatlarına devam etmeleride takdir edilmelidir diye düşünüyorum.
diğer albümlerinden


-Long Distance Voyager
-Octave
-On The Threshold of A Dream
-Days of Fature Passed



web sayfaları

Hala varlığını sürdüren bu grupla ilgili olarak
detaylı bilgiye web sayfasından ulaşabilirsiniz;

Benim adamım burada Mike Pinder'dır ve
onun web adresini de vermeden olmaz diyorum;

3 yorum:

Anonymous dedi ki...

paylaşım için teşekkürler.. pelin

erdem dedi ki...

Muhteşem bir tanıtım, muhteşem bir grup , bu bölümün çoğalması dileğimle başarılar

Anonymous dedi ki...

tahtaya şarkılarını yazardım(sonra hemen silineceğini bile bile..)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..